Merke: Icebreaker

Vi har prøvd to forskjellige sett ullundertøy av Bodyfit-serien til Icebreaker i vinter, i to forskjellige tykkelser; 200 og 260. Begge er laget i 100 % merinoull fra kiwisauer, men den ene er altså hakket tykkere enn den andre. Dette skal være superundertøy fra øverste hylle, og prisene er deretter. 

260-serien er nesten i varmeste laget, i hvert fall for en fyr som meg, som har solid padding fra naturens side, og sjelden fryser. Dette er superundertøy som helt klart funker best på kalde dager i skiheisen, hvor aktivitetsnivået ikke er kjempehøyt (som på vei opp under en topptur), og hvor det er variasjon mellom stillstand (i heisen) og kjøring. Heldigvis fungerer merinoulla i klærne sinnsykt bra, så selv om 260-serien er i varmeste laget, er de fortsatt behagelige, og selv etter mange dager på tur er lukta, om ikke god, så i hvert fall til å leve med i trange rom. Glidelåsen i halsen på den varme genseren kom godt med.

200-serien derimot må sies å være perfekt for en fyr som meg. Denne ulla er litt tynnere, og fungerer strålende både på topptur (uten å bytte trøye på toppen) og i heisen. Ulla gjør en fantastisk jobb med å regulere temperaturen og holde kroppen tørr. Man er selvsagt ikke knusktørr etter tre timer i motbakke, men kald var jeg aldri med disse klærne på, verken i 20 minusgrader eller fem plussgrader. Testgenseren hadde rund hals uten glidelås, noe som funka utmerket.

Begge settene ble testa på både heiskjøring og toppturer i vinter, og vasket en rekke ganger, uten å vise særlige tegn til slitasje. Vi fikk ikke tilsendt 3/4-versjonen av buksa til test, men den vil naturlig nok være best egna med skistøvler på beina. 

Konklusjon: Icebreakers merino ullundertøy er noe av det beste du får, til en nokså solid pris. Spar gjerne noen kroner på å kjøpe 200-serien, som etter undertegnedes syn er mer enn varm nok for skikjøring i både heis og på topptur i norske vintre. 

Priser:

  • Icebreaker Bodyfit 260 genser m. høy hals og glidelås: 1000 kroner

  • Icebreaker Bodyfit 260 stillongs: 800 kroner

  • Icebreaker Bodyfit 200 genser med rund hals: 800 kroner

  • Icebreaker Bodyfit 200 stillongs: 700 kroner

Mer info finner du her!