Merke: Norrøna

Ifølge en pressemelding fra Norrøna brukes det to kilo råolje for å lage ett kilo av råmaterialet i fleecejakkene. Dette klarer nå Norrøna å unngå, ved å bruke plastflasker, en prosess de gjør i samarbeid med Polartec.

– Vi lanserer nå vårt første sportsplagg som er laget kun av returflasker. Målet er å gjenvinne hele verdikjeden, slik at flasker kan gjøres om til avanserte sportsklær, forteller sier Norrønas eier og daglige leder Jørgen Jørgensen.

Lenge ble det anvendt en nokså liten andel resirkulert materiale; bare 10 % i slike jakker.

– Men etter hvert klarte vi å øke andelen litt etter litt og kan nå lage et stoff uten å tilføre ny polyester og uten å redusere kvaliteten, sier Chuck Haryslak i Polartec.

Modellen heter /29 warm4 up-cycled Jacket, og er laget av Polartec Wind Pro-fleece, som utelukkende består av såkalt Repreve 100-garn. I dette tilfellet ble garnet laget utelukkende av returflasker innsamlet i Norge. Det resirkulerte Polartec Wind Pro-stoffet har high loft på innsiden, som skal gi mer varme uten at vekten økes. Stoffet skal også være fire ganger mer vindresistent enn tradisjonell fleece, og både pustende, holdbart og vannavstøtende, skriver Norrøna i pressemeldinga.