Bergans kjøper Cecilie Skogs turselskap

Bergans har kjøpt 90,1 prosent av Cecilie Skog og Bjørn Sekkesæters Fram Expeditions, og starter selskapet Bergans Turglede AS.

Sist oppdatert: 7. juli 2017 kl 16.59
SOLGT: Cecilie Skog og Bjørn Sekkesæter har solgt 90,1 prosent av  Fram Expeditions til Bergans. Foto: Bergans
SOLGT: Cecilie Skog og Bjørn Sekkesæter har solgt 90,1 prosent av Fram Expeditions til Bergans. Foto: Bergans

– Bergans’ visjon er å inspirere, legge til rette for og dele turglede. Med dette oppkjøpet og etablering av eget turselskap kan vi leve ut visjonen vår til fulle, sier administrerende direktør i Bergans, Leif Holst-Liæker.

I en pressemelding torsdag ble det klart at turtøy-giganten Bergans kjøper 90 prosent av Cecilie Skog og Bjørn Sekkesæter sitt turselskap Fram Expeditions. Selskapet har tilbudt «eksklusive turer til eksotiske steder i arktiske strøk og på høye fjell. De har også drevet med rådgiving til eventyrere med egne turprosjekter.»

Nå etablerer Bergans selskapet Bergans Turglede AS, og tar med seg hele Frams porteføljen inn i det nye selskapet. 

«Planen er å videreføre og forsterke det Fram har bygget opp, men også tilby enklere turer og arrangementer for både privat- og bedriftsmarkedet.», heter det i pressemeldingen.

Det er Sekkesæter som skal styre selskapet videre. 

– Vi ser et stort potensiale i det Fram har etablert til nå. Bjørn og Cecilie deler vår visjon om å spre turglede og skape gode opplevelser på alle ferdighetsnivåer. Det var derfor helt naturlig å tilby Bjørn jobben som daglig leder, sier Holst-Liæker.

Skog, som i lengre tid har vært ambassadør med egen kleslinje for Bergans, er svært positiv til oppkjøpet.

– Det føles veldig riktig at det er nettopp Bergans som tar over eierskapet i Fram. Jeg har samarbeidet med dem i mange år og kjenner kulturen og menneskene godt. Verdiene til Bergans harmonerer godt med det fundamentet vi har bygget Fram på. Det kiler alltid litt i magen når et nytt eventyr tar til, men det skal det gjøre, sier Cecilie Skog.

Skog og Sekkesæter eier de resterende 9,9 prosentene av selskapet hver. I 2016 omsatte Fram Expeditions AS for 2,6 millioner kroner, og hadde et resultat før skatt på 221.000 kroner. Selskapet ble etablert i 2012.

Publisert 7. juli 2017 kl 16.59
Sist oppdatert 7. juli 2017 kl 16.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen