Selv om Kvitfjell har åpnet et treningstilbud allerede 28. september, har den heisbaserte skisesongen enda ikke helt startet (med unntak av Steilia Alpinsenter i Bardu og Valdres Alpinsenter, ifølge Fnugg). I helga, det første på fredag, åpner derimot fire skianlegg heisene for i år:

  1. Kvitfjell
  2. Bjorli Skisenter
  3. Numedal/Uvdal Skisenter
  4. Beitostølen Skisenter
Annonse
ÅPNER FREDAG: Kvitfjell åpner skiheisen fredag denne uka. Foto: Camilla R. Fjellvang
ÅPNER FREDAG: Kvitfjell åpner skiheisen fredag denne uka. Foto: Camilla R. Fjellvang

Kvitfjell åpner skiheisen

Kvitfjell har altså allerede hatt deler av skianlegget åpent, men i helga åpner de offisielt. 

– Endelig er ventetiden over og Kvitfjell Alpinanlegg åpner i morgen , 8.november. Fra i morgen sparkes sesongen virkelig i gang og med de siste dagenes kuldegrader har det vært perfekte forhold for snølaging. Det betyr at forholdene for den ordinære åpningshelgen blir knallbra og at vi kan åpne enda mer enn først planlagt, sier markedsavdelingen i Alpinco, Camilla R. Fjellvang til Fri Flyt.

Kvitfjell åpner Familieheisen, med løypene Familiebakken, Treningsbakken, nedre del av Nasjonalanleggsløypa/Minirossi og tidligpark.

Tradisjonen tro er også Bjorli Skisenter et av de første som åpner skiheisen i år. De har hatt god snøproduksjon den siste tiden.

– Vi åpner på fredag og har de første 1000 meter av Lysløypen preppet og klar. Der er blitt produsert mye snø, 24 timer i døgnet, siden fredag kveld! Vi fortsetter snøproduksjonen så lenge værforholdene er i topp. Så i takt med at der blir tråkket og preppet blir det åpnet mer og mer opp, så antall meter vil øke på de neste dagene, sier Pernille Melbye i Bjorli Skisenter.

  • I september samlet Fri Flyt en større oversikt over hva heiskort koster i skianlegg i Norge. Les saken her.
ÅPNER I HELGA: Bjorli Skisenter åpner heisen i helga. Slik ser det ut i anlegget akkurat nå. Foto: Bjorli Skisenter
ÅPNER I HELGA: Bjorli Skisenter åpner heisen i helga. Slik ser det ut i anlegget akkurat nå. Foto: Bjorli Skisenter

Åpner stolheisen på Beitostølen

Beitostølen skisenter åpner Ola-expressen (6-seters stolheis) i helga, og en nedfart på 800 meter.

– Det er kjempeforhold hos oss nå. Det er et par centimeter med natursnø, men vi startet snøproduksjonen rekordtidlig i år, i uke 40, sier Atle Hovi på Beitostølen skisenter.

– Det er vel fint å endelig få åpnet?

– Det gjør noe med hele attraktivteten. Afterskien og restauranter åpner, og hyttefolket kommer. 

Uvdal åpner også skiheisen lørdag - etter flere dager med kuldegrader og snøproduksjon.

– Vi åpner den nederste delen. Det er faktisk snø øverst også, men vi åpner ikke der helt i første omgang. Det er helt ypperlige forhold nå. Det har vært såpass kaldt at kunstsnøen er tørr og fin, sier Kjetil Nørstebø, daglig leder i Uvdal Skisenter.

– Er det noe natursnø også?

– Jeg regner det er rundt tre centimeter med natursnø. Det er et lite strøk, men ikke mye. Men sesongstarten ser veldig lovende ut.

Er det noen skianlegg Fri Flyt har glemt? Ikke nøl med å gi oss en tilbakemelding.