Dark Days Photo Challenge 2015 ble arrangert i Sogndal og Uteplassen på Selseng denne helga. Vegard Breie, Martin I Dalen og Bjørnar Bjørhusdal leverte inne sine bidrag i form av bildeserier som ble vist på Uteplassen lørdag kveld. En jury bestående av Espen Kristiansen (Field Productions), Håvard Nesbø (Fjellsportfestivalen, Sogn Avis og NRK Sogn og Fjordane) og Hans Petter Hval (Fri Flyt) kåret Martins bidrag til vinner for en fullsatt uteplass.

LES OGSÅ: Disse kjører Dark Days Photo Challenge

Annonse

Med seg på laget hadde Martin to kjente frikjøringsfjes fra Oppdal, nemlig den evigunge jibberen Erik Næss og den like unge og evig fantastisk frikjører Eirik Finseth. 

– Vi jobba knallhardt for å få til denne serien, opp halv 0600 hver morgen og i seng igjen 0100 på natta. Enkelte likte å stå tidlig opp bedre en andre som også kommer litt frem i serien. Jibbosauren (Erik Næss, red. anm) fikk seg nytt navn til Rando-Erik i løpet av dagene også. Da vi stort sett holdt oss til fjellene inne i Jostedalen for å få best mulig snø og da måtte fellene på, sier Martin I Dalen.

LES OGSÅ: Se bildeserien til Martin I Dalen fra Dark Days Photo Challenge 2015

Premien var en sjekk på 25.000 og Martin tok umiddelbart på seg spanderbuksene etter gårsdagens seier:

– Det var kjempegøy å vinne! Dette var min første konkurranse så da smakte det ekstra godt og vinne! Også gjorde det litt godt å slå kompis og kjendisfotografen Breie. Det ble gratis øl på han resten av kvelden, da.

Se flere bilder fra Martin I Dalen på Instagram (@martinidalen).