Fotograf og drivkraft i Sogndal, Håvard Nesbø, har sendt oss en film som rett og slett er sinnssykt bra, og Bård Basberg har knipsa bilder. Her er Håvards egne ord fra en pudderhungrig gjeng som endelig fikk stilna sulten (filmen ser du under teksten):

Endelig fikk vestlandet et realt etterlengtet dump med snø. Sogningene reiste mann av huse tidligere i vinter til alpene, ryktene sier det var sognamaol og høre på nesten hver fjelltopp og afterski i Østerrike og Sveits i januar. Men nå endelig kom altså ett etterlengtet dump til eplelandet i vest.

Annonse

Pudder– Litt variable forhold har gitt snødybde fra alt mellom 60 til 100 cm. Og den legendariske skogskjøringa har fått sin renessanse i Sogndalsdalen. Sogningene og studentene i saftbygda har konkurrert stort om og pløye mest mulig uspora.

Med kun knappe to uker til første renn i freeridecupen og fjellportfestival har siste to- ukers snøfall vært kjærkomment.

– Det kunne ikke passet bedre med en god dose snø nå rett før fjellsportfestivalen. Vi er i rute med planleggingen, og programmet vårt er så og si spikra. Folk har begynt og få opp øynene for forholdene i Sogndal nå, det merkes også på salget av festivalpass, sier festivalsjef Odd-Eivind Holo. 

Les mer om Fjellsportfestivalen i Sogndal her og her!

Se filmen fra ukas huckfest i Sogndal: