Merke: Elan skis

– Elan er ikke i ferd med å gå konkurs –og det er per i dag ingen fare for at så skal skje heller, sier Elan-sjef Leon Korošec til Fri Flyt.

Ikke bekymra

EFTAs overvåkningsorgan –som skal passe på at regelverket følges i økonomiske forhold mellom europeiske land – har felt den slovenske staten for å ha gitt Elans fabrikk urettmessig støtte. Dette medfører vanligvis at mottakeren, i dette tilfellet Elan, må tilbakebetale støtten. Det skal dreie seg om rundt 100 millioner kroner.

LES OGSÅ: Elan nær konkurs

– Vi har ingen påvirkning på videre gang i denne saken, men hvis det skulle skje noe som påvirker Elan direkte vil vi gjøre alt som star i vår makt for å ivareta Elans interesser, sier Korošec.

Elan skriver også i en pressemelding at de har levert motsøksmål mot EFTA –og at Elan er i ferd med å havne i privat eie.

– Dette skal medføre en udramatisk løsning på hele saken, sier Korošec.

– Alt som normalt

Også Elans norske importør Peter Holm agenturer, avdramatiserer situasjonen.

– Hele situasjonen er tatt litt ut av proporsjoner. Det er absolutt ingen fare for at Elan skal gå konkurs, ei heller for at noen av de andre merkene som får skiene sine produsert på Elans fabrikk skal få problemer som følge av dette. Elan har en god plan for å løse denne situasjonen, sier Peter Holm.

En av skimerkene som får noen av sine modeller laget på Elans fabrikk er Black Crows (BC). Uten at det medfører hodebry for Black Crows norske importør.

– Alle ski er hos Black Crows, så ingen problem for oss. For våre merker er det ikke noe problem da vi har egne maler som eies av BC, og skiene kan da lages på deres andre fabrikk hvis det skulle skjære seg for Elan, sier importør André Pracek.

Kommende vinters produkter levert

Skiene Elan har produsert for kommende sesong er allerede levert til kundene, og Leon Korošec over at leveransene i framtiden kommer til å gå som normalt.

– Produksjonen går som vanlig, og alle leveranser er gjennomført i henhold til både frister og produkter, sier han.