– Ingen fare for Elan

Både Elans øverste sjef og norske importør sier at den slovenske skifabrikken ikke er i fare for å gå konkurs.

Sist oppdatert: 28. august 2014 kl 07.51
UTENFOR FARE? Både sjef for Elan og den norske importøren av skimerket aviser at Elan er i ferd med gå konkurs etter at den slovenske staten har blitt dømt for å ha gitt Elan urettmessig statsstøtte. Foto: Tore Meirik
UTENFOR FARE? Både sjef for Elan og den norske importøren av skimerket aviser at Elan er i ferd med gå konkurs etter at den slovenske staten har blitt dømt for å ha gitt Elan urettmessig statsstøtte. Foto: Tore Meirik

– Elan er ikke i ferd med å gå konkurs –og det er per i dag ingen fare for at så skal skje heller, sier Elan-sjef Leon Korošec til Fri Flyt.

Ikke bekymra

EFTAs overvåkningsorgan –som skal passe på at regelverket følges i økonomiske forhold mellom europeiske land – har felt den slovenske staten for å ha gitt Elans fabrikk urettmessig støtte. Dette medfører vanligvis at mottakeren, i dette tilfellet Elan, må tilbakebetale støtten. Det skal dreie seg om rundt 100 millioner kroner.

LES OGSÅ: Elan nær konkurs

– Vi har ingen påvirkning på videre gang i denne saken, men hvis det skulle skje noe som påvirker Elan direkte vil vi gjøre alt som star i vår makt for å ivareta Elans interesser, sier Korošec.

Elan skriver også i en pressemelding at de har levert motsøksmål mot EFTA –og at Elan er i ferd med å havne i privat eie.

– Dette skal medføre en udramatisk løsning på hele saken, sier Korošec.

– Alt som normalt

Også Elans norske importør Peter Holm agenturer, avdramatiserer situasjonen.

– Hele situasjonen er tatt litt ut av proporsjoner. Det er absolutt ingen fare for at Elan skal gå konkurs, ei heller for at noen av de andre merkene som får skiene sine produsert på Elans fabrikk skal få problemer som følge av dette. Elan har en god plan for å løse denne situasjonen, sier Peter Holm.

En av skimerkene som får noen av sine modeller laget på Elans fabrikk er Black Crows (BC). Uten at det medfører hodebry for Black Crows norske importør.

– Alle ski er hos Black Crows, så ingen problem for oss. For våre merker er det ikke noe problem da vi har egne maler som eies av BC, og skiene kan da lages på deres andre fabrikk hvis det skulle skjære seg for Elan, sier importør André Pracek.

Kommende vinters produkter levert

Skiene Elan har produsert for kommende sesong er allerede levert til kundene, og Leon Korošec over at leveransene i framtiden kommer til å gå som normalt.

– Produksjonen går som vanlig, og alle leveranser er gjennomført i henhold til både frister og produkter, sier han. 

Publisert 28. august 2014 kl 07.51
Sist oppdatert 28. august 2014 kl 07.51
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen