Merke: Elan

Elan skylder over 100 millioner kroner, og hvis pengene ikke er betalt innen midten av september går den slovenske skifabrikken konkurs, melder den svenske avisa Expressen.

Elans problemer startet i 2008 da den slovenske staten spyttet totalt inn rundt 90 millioner kroner for å redde hjørnestensbedriften fra konkurs. Dette førte til at Elan ble meldt inn til EFTAs overvåkingsorgan av konkurrenten Völkl –som mente den statlige støtten ga den private bedriften et urettmessig konkurransefortrinn. Den slovenske staten –og dermed Elan- tapte saken, og må betale pengene tilbake til Slovenia -over 100 millioner kroner med påløpte renter.

I tillegg til merkenavnet Elan, lager fabrikken ski for en rekke forskjellige andre skimerker, blant andre deler av kolleksjonene til Amplid, 4frnt og Black Crows.

Elan ble grunnlagt i 1948, og lager i tillegg til ski, sykler, turnutstyr, sportshaller og komponenter til fly, seil- og motorbåter. Elan har gått konkurs to ganger tidligere, men da blitt oppkjøpt av eksterne investorer.