Nettopp det spørsmålet har vi stilt et knippe kvalifiserte synsere, og selv om et par karer skiller seg ut som åpenbare, er det litt usikkerhet rundt den siste plassen på guttas slopestylelag. For ikke å snakke om halfpipe da, hvor Jon Anders Lindstad har OL-kravet inne, tilsynelatende uten at noen har tenkt særlig på det.

LES OGSÅ: Veien til OL

Annonse

Oliver Usterud, bror til Felix, dommer og super-dedikert entusiast: 


– I slopestyle har vi veldig mange gode kandidater, men ut fra formen de er i dag pluss høsten og desembers prestasjoner tror jeg følgende kjører:


Andreas Håtveit kjører fordi han er og har vært blant de beste i verden de siste årene. Railteknisk er han på et eget nivå og han kan doble alle veier med varierte og nytenkende grabber. I konkurranser presterer nesten alltid og lander han sitt topprun er han en gullkandidat, noe han beviste under verdenscupen i Copper i desember.


PK Hunder kjører fordi han også har vært blant de beste i verden de siste årene. Han har vært uheldig med mye skader, men har fortsatt flere topp 10 plasseringer i verdens største konkurranser i nyere tid, så han har nok sikret seg. Under verdenscupen i New Zealand hadde han et veldig overbevisende run og endte vel på 7.plass?


Johan Berg kjører fordi han er stabiliteten selv. Han setter alltid runnet sitt og kjører generelt bunnsolid. Styrken hans ligger definitivt på hopp og det eneste som mangler for å gjøre han til en medaljekandidat er en høyre dobbel. I tillegg til en verdenscupseier i fjor har han flere topp 12 plasseringer.


Øystein Bråten kjører fordi han er i helt rå form om dagen. Han hadde ikke noen veldig sterk konkurransesesong i fjor men har trent beinhardt gjennom sommer og høst og lært seg alle triksene som trengs for å kunne ta medalje. I Dew Tour kjørte han et veldig teknisk vanskelig run og klarte til slutt å ta en nødvendig topp 12 plassering.


Tiril Sjåstad kjører fordi hun er verdens beste kvinnelige twintipkjører. Lander Tiril runnet sitt kan ingen røre henne. Kriteriene har hun oppfylt for lengst så nå får vi bare håpe at kneet blir bra nok til å kjøre OL.


Jon Anders Lindstad er vel vår eneste konkurrerende kjører i halfpipe. Jeg har ikke studert hans kjøring så mye men han tok god 6. plass i Calgary nå og hadde to forholdsvis høye poengsummer, noe som tyder på teknisk og stabil kjøring.


Verdenscupen som starter denne uka er helt avgjørende for stort sett alle kjørerne så vi får håpe det går veien! Jeg krysser selvfølgelig fingrene for lillebror Felix, men han har hatt en uheldig sesongstart så vi får se. 

Hans Petter Hval, Fri Flyt-redaktør:

– Andreas Håtveit kjører selvsagt OL. Han viste at han kunne stable sammen et vinnerrunn i Copper før jul og det virker ikke som han ligger på latsida om dagen. Så vidt jeg vet er han så godt som skadefri og dermed må kunne kalles et medaljehåp. Andreas sitt ess i ermet i Sotsji vil være høyrespins og tekniske/kreative railtriks. Etter Andreas er det ingen tvil om at PK Hunder bør kunne sette seg på flyet vestover i februar. PK har slitt med kneskader før jul og det er det eneste som kan hindre han fra OL-deltakelsen. Stiller han opp kan han vinne på en god dag. Aleksander Aurdal bør få en plass, han har triksa på lager men har ikke overbevist i konkurranser så langt.  Øystein Bråten, Johan Berg og Felix Usterud sloss om fjerdeplassen. I den rekkefølgen.

Hvis Tiril deltar i OL kan hun vinne. Samtidig tror jeg ikke hun kommer til å bli anbefalt å delta pga kneskaden hennes. Synd for henne, sporten og Norge, men hun har forhåpentligvis mange olympiske leker foran seg.

Jon Anders Lindstad kjørte bra i Calgary, og under VM i fjor overrasket han både seg selv og andre ved å kvalle til pipefinalen i Wyller. Men, jeg tror ikke den norske olympiske komité kommer til å prioritere å sende Jonna til Sotsji. Til det er spranget opp til David Wise og Torin Yater-Wallace for stort. 

Anders Backe, X Games-deltager og skifilmstjerne:

– Det er vel Johan Berg, Andreas Håtveit, Øystein Bråten og PK hunder som sendes bortover. Jeg tror det kan være en bra kombo med to sultne young-guns sammen med to gamle ringerever i konkurransesirkuset. Skadebiten med PK er jo såklart også en faktor, men PK har erfaringa og det er fortsatt en måned igjen, så jeg tror det kan være viktig å få han med bortover. 

På damefronten er det jo Tiril som håper på de 10%'a for å fly østover, så der får vi bare håpe.

Isgrøtliga'n består av Jon Anders Lindstad. Har ikke fått fulgt med på hvordan han har gjort det i konkurranser i år, men nivået der er jo helt vilt og det å komme fra Norge som er anti-pipe landet er jo faktisk ganske rått i seg selv! 

Tore Meirik, redaktør, friflyt.no:

– Andreas Håtveit er åpenbar, han er Nord-Europas, om ikke Europas, beste konkurransekjører i slopestyle. PK Hunder har vært skada en stund, og jeg er litt usikker på hvordan formen hans er, men PK har alltid vist seg som best eller nesten best når det gjelder, så han bør til Sotsji. Særlig under Jon Olsson Invitational i fjor imponerte PK stort med å parkere alle sammen. Joda, det var big air, men han beviste hvilken maskin han er. Øystein Bråten bør også kjøre OL. Han er dritgod, og blir bede og bedre for hver dag som går, og når klinten skal skilles fra hveten med bittesmå marginer på railseksjonen i toppen tror jeg Øystein kan parkere hvem som helst.

Når det gjelder den siste plassen på guttas lag er jeg så usikker at jeg lar følelsene bestemme. Johan Berg er nok den beste, men siden jeg har vært gymlærervikar for Espen Bergh, og fått posten min levert av faren hans, så velger jeg Espen.

På jentesida har vi én kandidat som var åpenbar gullkandidat og storfavoritt inntil for et par uker siden. Jeg tror ikke, men håper inderlig, at kneet til Tiril blir bra nok til at hun kan delta. Samtidig er jeg usikker på hvor bra det blir hvis hennes første skidag på to måneder blir oppvarminga til OL?

Jon Anders Lindstad kommer ikke til å ta medalje i Sotsji, men både han og jeg vil nok være veldig imponerte hvis mannen fra landet uten halfpipes klarer en topp-10-plassering. Derfor bør Jonna tas ut. Ikke fordi han kan ta gull, men fordi det rett og slett fordi jeg tror det vil være viktig for sporten i Norge å ha med en halfpipekjører når vi først har sjansen. Om ikke annet for å fyre i gang debatten om tildeling av anleggsmidler.

Hva mener du? Hvem bør kjøre OL i slopestyle for Norge? Stem på din favoritt under og skriv i kommentarfeltet!