En piskesnert til Kina

Endre Hals lanserer endelig skimerket Evi –og kaster et velretta spark mot både Kina og kollegene i norsk næringsliv i samme slengen.

Sist oppdatert 29. april 2014 kl 15.51
ENGASJERT: Endre Hals kryssklipt med hans Free Tibet-ski fra Evi. Foto: Tore Meirik
ENGASJERT: Endre Hals kryssklipt med hans Free Tibet-ski fra Evi. Foto: Tore Meirik

De fleste har fått med seg at Tibets Dalai Lama Tenzin Gyatso kommer på besøk til Norge denne uka, uten at norske myndigheter er særlig interessert i å møte tibetanernes øverste, åndelige leder. Det har vakt oppsikt hos skimaker Endre Hals, som har laget ei slags protestski fra sitt nye skimerke Evi.

LES OGSÅ: Masseproduserer customski

– Flaut av Norge

– Det er jo litt flaut at vi skal drive og bukke og neie for Kina. Mest irriterende er antydningene om at det er norsk næringsliv som har skylda for at Dalai Lama ikke får hilse på norske myndigheter. Derfor syns jeg det er greit at vi som driver i den bitte lille delen av uavhengig, norsk næringsliv sender et signal. Uten at jeg tror det hjelper, sier Endre Hals til Fri Flyt.

Piskesnert til Kina

Han har blogget om ideen, og skimodellen Whip, men Free Tibet skrevet på bakskia, er Endres lille protest mot Norges ettergivenhet for Kina. 10 % av inntektene av salget av skiene skal gå til menneskerettighetsorganisasjoner i Tibet.

– Det er jo gøy å vise at vi faktisk har muligheten til å lage et par ski som bare er aktuell noen uker. Derfor syns jeg det er innafor å bruke situasjonen til å få litt oppmerksomhet. På den annen side syns jeg for eksempel det er over kanten å tjene penger på ski som er promodell til avdøde skikjørere. Uansett, Whip er ei lang og nokså smal rockerski, som er bygd litt som en pisk. Stiv på midten og myk i tuppene. Og ikke minst; som en aldri så liten piskesnert til Kina, sier Hals.

Publisert 29. april 2014 kl 15.51
Sist oppdatert 29. april 2014 kl 15.51
Relaterte artikler
STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim
Film nummer fire av seks er klar

Jostedalsbreen på sitt fineste

Christopher Lange ute med skade

Brakk bekkenet: – 10 av 10 i smerte

LEGENDE: Bendik Øye viste ingen nåde mot resten av skikjørerne under Norrøna Freeline Jam på High Camp Turtagrø. Foto: David Andresen Vesteng
Bendik Øye til topps i frikjøringskonkurranse

Jibbe-legende: - Håper det svir for dem

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue