Merke: EVI

– Nøkkelen er en produksjonsmetode som gjør at vi kan lage mange customski på kort tid med bedre resultat enn før, og at kunden kan fikse hele bestillinga selv på nett, forteller skifabrikant, oppfinner og gründer Endre Hals.

Verken han eller medgründer Gunleiksrud vil si så mye om denne produksjonsmetoden, da prosessen med å patentere det hele fortsatt pågår. Prisen for et par EVI-ski blir 8000 kroner, som er noen tusen mindre enn for et par vanlige customski fra Endres merke Prog.

– Hva er forskjellen på customski fra EVI og Prog? 

– Med Prog kan kunden og jeg ta custom-greia enda lenger, samtidig som rådgivning og samtaler med meg er inkludert, og det er ingen grunnform. De to sistnevnte får du ikke med EVI- ski, og du kan heller ikke kjøpe EVI ski med de særeste konfigurasjonene. Men form, fleks, radius, rocker, geometri og alt som betyr noe får du customlaga med EVI, basert på et utvalg grunnformer, sier Hals. 

Med den nye produksjonsmetoden kan han lage mange skikjerner på en dag, og å lage ett par ski av disse kjernene er gjort på et blunk. Men hvordan Endre får det til vil gutta altså ikke avsløre.

– Jeg kan si såpass at ett par EVI-ski kan lages uten å bruke hansker. Og for oss som driver med dette, så sier det ganske mye, mener han.

Endres businesspartner, Hans Gunleiksrud, forteller at målet er å lage 1500 par i året, og ansette 10 personer i løpet av fire-fem år. 

– Vi skal levere skiene til kunden i løpet av ei uke, vi skal aldri lage ski som ikke allerede er solgt, og vi skal aldri ha noe på lager. Customski til masseproduksjonspriser, og alle skityper, altså freeride, rando, park og pudderjibbeski, unntatt carvingski, sier Gunleiksrud.

Skiene, og nettsiden hvor de kan bestilles, lanseres til høsten.