Påsken er et høydepunkt for skianleggene rundt omkring i Norge, og for mange av oss er det også en tradisjonell avslutning på vintersesongen med masse lek, moro og fest. Har du ikke bestemt deg om det blir asfalt påske eller fjell påske enda, så kan du lese her om hva som skjer rundt omkring i de i de Norske fjellheimer, Oslo inkludert.  

Under finner du påskeprogram og statusrapporter fra følgenede påskedestinasjoner:
Hafjell, Trysil, Hemsedal, Tryvann, Geilo, Myrkdalen i Voss, Beitostølen og Narvikfjellet.

Annonse

HAFJELL:

DSC_7794

SUPERPÅSKE: På Hafjell har de store forventninger til påsken. Foto: Atle Olsen

– Værvarselet tyder på at påsken starter med pudderføre. I Gudbrandsdalen ligger rikelige mengder snø, og alpinbakkene Hafjell og Kvitfjell venter storinnrykk, skriver kommunikasjonsansvarlig i Hafjell-eier Alpinco, Christian Bråtebekken.

Ser Lovende ut

– Kalenderen for påsken er svært god i år, snøforholdene er på sitt beste i månedsskiftet mars –april, og med de værprognosene vi har nå ligger det an til «tørrsnø» i fjellet og mer typisk påskeføre i de lavere delene av anleggene, sier daglig leder i Hafjell og Kvitfjell, Odd Stensrud.

Han venter storinnrykk, men tror likevel ikke det blir trangt.

– Med så gode snøforhold som vi har nå, der anleggene er åpne fra topp til bunn er det god boltreplass for alle uansett ferdighetsnivå. Et godt tips for de som ferierer i Hafjell er å teste ut løypene på sørsiden i anlegget, her er det ofte noe mindre trafikk, og super skikjøring!

DSC_7888

NOE FOR ALLE: Hafjell kan friste med en flott park og løyper som passer alle. Her ser vi Birk Ruud i aksjon under Megapark sist helg. Foto: Atle Olsen

Mye på programmet

Påsken i Hafjell er et høydepunkt i sesongen. Det arrangeres konserter, påskeskirenn og god stemning fra morgen til kveld. Blandt annet blir det konsert med Jaa9 & OnklP, Fanta Play Park kommer og det blir masser av gøyale aktiviteter for store og små, enter du står på ski eller kjører brett.

TRYSIL:

trysil-3

GODE FORHOLD: Anders Backe og Even Sigstad (blå jakke) inspiserer parken. Bildet er tatt 15. mars i år. Foto: Ola Matsson 

I Trysil blir det som vanlig fullt trøkk hele påsken. Her blir det mye moro for hele familien. De største dagene er det forventet over 5000 besøkende til anlegget og arrangørene kan blant annet friste med Nostalgi- weekend der man kler seg ut I antrekk fra 70-80 tallet, det blir også arrangert Fanta Play Park med konkurranser, photo shoot og besøk av Ståle Sandbech slik som i fjor.

Det er også duket for Coca Cola-cross i år, en skicrosskonkurranse for hele familien. Videre kan man delta på Bergans Jib Academy, som tilbyr gratis instruksjon for unge jibbere og snowboardere.

trysil-4

PLAY PARK: Slik så det ut i Trysil i fjor. Ståle Sandbech kommer, kommer du? Foto: Ola Matsson 

Seterrock og afterski

I tillegg er blir det seterrock  og utendørs afterski hver dag. Og det blir selvfølgelig også høy afterskifaktor innendørs.

Vi gleder oss til påske her i anlegget, og det er bra med snø i bakken, over en meter. Det ligger ann til en god påske på fjellet. Påsken er definitivt et høydepunkt i sesongen, masse gøy og mye folk, sier Ola Matsson til Fri Flyt. 

HEMSEDAL:

Park-14-mars

PARK: Hemsedal har en stor park for de som liker å dra på litt ekstra. Slik så det ut 14. mars i år. Foto: Kalle Hägglund

Toppturtreff

Påsken i Hemsedal begynner lørdag 28. mars med Hemsedal Mountain Challenenge, som er det årlige samlingspunktet for toppturentusiaster på Østlandet. 

Rally-to-the-Valley-Kalle-Hagglund

MYE FOLK: Det var mange som turen til Hemsedal i fjor, og påsken i år blir nok ingen unntak. Foto: Kalle Hägglund

Programmet er spekket med aktiviterer for både voksne og barn, med alt fra hundekjøring til tøffe skikonkurranser.

 – Vi tror det kommer til å bli en utrolig bra påske, vi er fullbooket og det bra med snø i anlegget. Bra vær ser også ut til å bli, sier eventansvarlig Nicke Genlid til Fri Flyt. 

RallyToTheValley-Nils-Erik-Bjørholt

SPEKTAKULÆRT: Over 400 deltok i det spektaktulære Ralley To The Valley i fjor. Foto: Nils Erik Bjørnholt

Skjærtorsdag går Hemsedalrennet på Gravstet ski arena av stabelen der både liten og stor kan melde seg på. Påskeaften 4. april er det duket for det spektulære Ralley To The Valley, som er et av påskens største arrangementer i Hemsedal. I fjor samlet seg hele 8 000 tilskuere for å se på de til sammens 400 deltakerne som kjempet om å komme seg raskest ned fjellet.

Se hele påskeprogrammet her.

TRYVANN:

hanne nordstrøm-ness

ASFALTPÅSKE?: Tryvann holder åpent hele påsken 10 - 17. Foto: Hanne Nordstrøm-Næss

– Selv om snøen har smeltet nede Oslo Sentrum, har vi gode forhold oppe hos oss. Hele anlegget er åpent, så hvis du planlegger asfaltpåske i byen kan du enkelt legge til litt solskinnsdager i bakken hos oss. Vi håper folk lar sykkelen stå i garasjen litt lenger, og heller komme opp til deilig påskeføre hos oss, sier salgs og markedssjef Hanne Nordstrøm-Ness til Fri Flyt.

Pipekjøring og påskekarneval

 • Hver tirsdag og torsdag møter du Maruis Otterstad i superpipen. Han gir tips og råd om pipekjøring.
 • Hver søndag møter du vår Elg til gratis familieaktiviteter kl 11:00
 • 21.-22. mars: Vinterpatruljen
 • 28.-29. mars: NM Halfpipe
 • 4. april: Påskekarneval
 • 11. april: Burton Mountain Festival
 • 12. april: End of season, snowskate event

GEILO:

geilo

GlLEDER SEG: På Geilo er det godt med snø og fullspekket program Foto: Martina Svensson

Håper på gjentagelse fra i fjor

– Vi hade en meget god påske i fjor men bookingsituasjonen er till tross for det mye bedre dette året, dette gjelder overlag på alle hotell på Geilo og visse melder om at allerede er fullbooket, melder Martina Svensson, daglig leder ved Geilo skisenter.
 
– Så vi forventer oss en riktig god påske også dette året, og det er vi meget glade for. 

På Geilo skjer det alltid noe og som skianlegg så har vi lagt opp ett ett fullspekket aktivitetsprogram med fokus på ski-aktiviteter. 

geilo2

PÅSKA I FJOR: Geilo hadde en meget god påske i fjor og de håper på gjentakelse denne påsken. Foto: Martina Svensson

Mye på programmet

Geilo kan lokke med et fullspekket påskeprogram i år med blandt annet guidet toppturer, basic park kjøring for liten og stor. Det blir også kite kurs og mye annet snadder.

MYRKDALEN/VOSS:

MYRKDALEN-25834

MASSE SNØ: I Myrkdalen i Voss er de klare for påske med masse snø og flotte forhold. Foto:Sverre F. Hjørnevik

Optimistiske 

– Når det gjeld forventningar til påsken, så er det vel berre ein ting å sei: knallbra!, melder Kaia Finne som er markedsansvarlig ved Myrkdalen Fjellandsby i Voss

– Me er rett og slett sikre på at det vert fint ver og føret vil verta veldig bra. Alle har vel fått med seg at Myrkdalen har enorme mengder snø i år, så snøforholda vil vera på topp og alt ligg til rette for ei kanonbra ferie.

– Påsken er for mange «eit farvel til vinteren», men for oss markerer det starten på den mest spanande skimånaden i år.  Etter påske går det nemleg slag i slag med nye arrangement hjå oss og me gler oss berre til å koma i gang.

MYRKDALEN-25147

Magisk: Myrkdalen i Voss er kjent for mye snø og fantastiske offpist muligheter. Foto: Sverre F. Hjørnevik

Burton Mountain Festival

Blant høydepunktene i år er Burton Mountain Festival som kommer til Voss i palmehelga der det er duket for snowboard & freeski aktivitetar for alle mellom 2-20 år. Med oppgradert park så lover dette bra. Burton tar også regien for afterski den lørdagen.

Her er kan du se en fersk videorapport fra parken:

BEITOSTØLEN:

Beitostølen

PÅSKEKLARE: Beitostølen melder også om gode forhold og rekordtidlig booking. Foto: Merete Hovi

Vinn weekendopphold til kr 1,-

– Ja, det er gode snø og skiforhold, 90 cm. Alle heiser og nedarter er åpne. Vi opplever rekordtidlig booking i år, skriver Direktør Atle Hovi fra Beitostølen Resort.

Noen høydepunkter fra påskeprogrammet:

 • Lørdag 28. mars; Den som slår hotellverten (Atle Hovi) i parrallellslalåm får weekendoppholdet til kr 1,-.
 • StandUp show med Jonas Rønning 
 • Musikk quiz med Finn Bjelke 
 • Konsert med Rein Alexander
 • Påskeaftenshow med Raymond(fra Østfold) og Eldar Vågan

NARVIKFJELLET:

Narvikfjellet Jan-Andre-2.tif2

Nok snø: Narvikfjellet kan flagge med store mengder nysnø siste uka. Foto: Rune Dahl

Pudderdump

 – Vi har hatt et pudderdump på nærmere en halv meter de siste dagene, som legger et supert grunnlag for påskeføret i år. I tillegg kommer det mer snø den kommende uken, så dette ser veldig lovende ut! Både de preparerte traseene og våre fantastiske offpiste-områder har kanonføre akkurat nå, skriver event manager Helle Holt.

På programmet i påsken står blandt annet disse eventene:

 • Barneskirenn
 • Afterski for barn
 • Påskequiz
 • Afterski med DJ flere dager
 • Feelgoodmusikk i anlegget
 • Grilling og «camp» ved Narvikhytta

 

Rune Dahl

UTSIKT: Fra Narvikfjellet har man utsikt over flotte Ofotfjorden. Foto: Rune Dahl

I narvik er det også store forventninger til påsken, og det ventes storinnrykk av skigjester som skal cruise rundt i fjellet, med en helt spektakulær utsikt over Ofotfjorden. 

– Vi gleder oss!