Thomas har sendt oss en ganske så lekker film -som du ser under artikkelen- og et par nokså råflotte bilder. Thomas skriver:

– Etter en snøfattig vinter forrige sesong er motivasjon for å stå mye på ski denne sesongen på topp. Siden starten av desember har det snødd, regnet og vært tåkete frem til midten av januar -med unntak av 2-3 dager i romjula. Nå har endelig solen tittet fram og på bakkenivå ligger det et tykt lag med snø -ganske så god snø. Tørr og løs med andre ord. 

Annonse

Strandafjellet begynner å bli oppkjørt etter åpen dag søndag, men i bakken er det gode forhold, og hvis en går noen minutter til fots fra toppheisen og traverserer ut til sidene ser det fortsatt en god del urørt tørrsnø å finne.

STRANDAFJELLET: Når slike dager er normalen, ja da er sesongen god. Foto: Thomas Riis 

Denne sesongen har startet utrulig godt. Med 22 skidager er det bare 2 dager jeg har vært borti vanskelig føre. Det var nyttårsaften og dagen før med fuktig snø høyt til fjells, der det lugget så mye i skiene at lårene var helt ferdige og det var ikke annet en sofaen på hytta som fristet. Med snømengdene som har dumpet på Vestlandet i en lang periode er det bare å se fram til en lang sesong med mye morsom skikjøring og gode naturopplevelser i sosialt lag. 

Filmen er fra henholdsvis Harpefossen 18. januar (åpen dag), skitur til Fingeren 19. januar og Strandafjellet skisenter 20 januar: