Testen av fire stisykler med store hjul  pågår nå og kommer i Fri Flyts sommernummer, som er i salg fra starten av juni. 29-tommers hjul er kjent for å rulle lettere over hindringer og gi god framkommelighet i terrenget. Ikke uefne egenskaper for den som vil finne flyten ned en lang og bratt utforkjøring i skogen eller på fjellet. Men så langt har den pågående storhjulsrevolusjonen for det meste resultert i massevis av hardtailsykler i butikker og mosjonsritt. De som vil ha mye dempervandring og er mest opptatt av nedkjøringen har stort sett holdt seg til den gode gamle 26erstandarden.

Men store amerikanske produsenter som Trek, Specialized og Kona satser nå hardt på store hjul for alle kategorier terrengsyklister,  og langbeinte fulldempere kommer for fullt denne sesongen. Fri Flyt har testet fire av dem.

Annonse

Et hovedspørsmål er: Kan en 29er med 130 millimeters dempervandring erstatte den typiske topptursykkelen eller grove stisykkelen med vandring på 150 eller 160 millimeter ?

Fri Flyt får uvurderlig god hjelp fra Jo-Inge Mandt, Mathias Marley og Gaute Reitan fra bladet Terrengsykkel til å skille klinten fra hveten i testarbeidet. Hvis du lurer på hvorfor det er skibladet Fri Flyt og ikke nettopp Terrengsykkel som bringer denne testen, er svaret både enkelt og todelt: Redaksjonen er full av stisykkelentusiaster og undersøkelsene viser at det er leserskaren også. Dermed er det klart det skal testes sykler til sommerutgaven!

Tegn abonnement før 16. mai, så får du årets mest sommerlige Fri Flyt rett i postkassa.