IOC har godtatt slopestyle for både ski og snowboard i OL i 2014. Avgjørelsen kommer rykende fersk fra Sør Afrika, hvor IOC har vært samlet. 

Halfpipe for ski ble tatt opp på programmet i april, og etter å ha blitt holdt på pinebenken i nesten tre måneder kan ski- og brettfolka endelig sprette sjampisen for slopestyle.

Annonse

Jubler

I en pressemelding jubler Snowboardforbundet over å få den mest populære grenen med på lasset til OL. 

- Vi har fulgt denne prosessen tett og det har vært en viktig politisk sak for Snowboardforbundet, forteller president Cecilia Flatum.

Heller ikke Skiforbundet legger noe i mellom.

- Dette er fantastisk for oss, og det var dette vi håpet mest på. At slopestyle blir OL-gren, blir en kjempemulighet for utøverne våre, sier ansvarlig for jibbing og twintip i Freestylekomiteen, Frode Sæter. 

Store medaljesjanser

Det er ingen tvil om at Norge er i verdenstoppen i slopestyle, i begge disipliner, og for eksempel Torstein Horgmo og Aleksander Aurdal kan kapre et setet på flyet til Russland. 

 - Norge har noen av verdens beste slopestylekjørere, og vi er plutselig blitt medaljefavoritter i OL, sier en fornøyd landslagssjef i snowboard Thomas Harstad.

Fri Flyt kommer tilbake med mer om hvilke konsekvenser dette kan få for twintipsporten, og intervjuer med utøverne selv.