Skredvarslet på varsom.no starter ikke før første desember, men fra slutten av oktober vil de følge med på værmeldingene og varsle hvis skredfaregraden når fire (stor) eller fem (meget stor). Men i denne artikkelen er de allerede ute med tips til deg som skal ferdes i bratt terreng, dekt av årets første snø.

Observatør Jostein Aasen i varsom.no summerer opp rådene i disse fire tipsene – men det er her du finner den komplette artikkelen med alle rådene.

Annonse
  • Følg med på forholdene: Har snødekket endret seg fra ett enkelt snødekke uten eller med få lagdelinger til vintersnø? Da må du gjøre samme vurderinger som du gjør midtvinters.
  • Ta det rolig: Du har en lang sesong foran deg. Bruk de første turene til å trene med skredutstyret ditt og finn igjen skiteknikken.
  • Skaff deg fersk kunnskap: Det er lenge siden du har gjort skredvurderinger nå. Kanskje du kan repetere litt med å lese på snøskredskolen?
  • Ikke storm ut i stormen: Du er kanskje ivrig etter å komme deg ut i snøen? Husk at snøen trenger tid for å stabilisere seg nå også, selv om det ikke har blitt vinter ennå.