Dere som trodde det å strekke seg mot ambideksterent (?) kjøring i parken var noe nytt, skal nå få en liten videokavalkade. Men først en liten presentasjon. Mange, meg selv inkludert, så smått naivt på skjermen i 2002 og tenkte «WOW, det her er så rått», uten å legge merke til mye av den finessen som fantes hos enkelte utøvere. De som spant begge veier. For 10 år siden var det ikke så utbredt, og det gikk stort sett i folk sin naturlig retning. Skate, og så snowboard, banet vei og har ligget langt fremfor, men noen individer så ingen grunn til å begrense seg til sin «naturlige rotasjonsretning».

Utøverene vi snakker om er i hovedsak kjente navn:
Eric Pollard, Sage Cattabriga-Alosa, Jon Olsson, David Crichton og Pep Fujas. Det finnes mange andre også som folk gjerne skulle ha sett, blant de noen norske, men noen av disse skal få skinne litt senere utover vinteren!

Annonse

Eric Pollard: 
En pionér både i parken og med brede ski han også var med å utvikle selv. Pollard kjørte variert fra starten av. Sjekk det råe segmentet på 25:48 fra Poorboyz´ film Propaganda fra 2001.  

Sage Cattabriga-Alosa:
I dag er kanskje ikke Sage en fyr folk forbinder med parkkjøring, men det var her han først ble kjent, forsåvidt på samme måte som Dana Flahr og mange andre. Men Sage var og er knallgod på både park og fjell. Han var dessuten tidlig ute med back-to-back rotasjoner i slopestyle o.l.. Dette TGR-klippet inneholder mye!
 

Jon Olsson:
Svensken er kjent for mer enn biler, dobbelflips, damer, dyrt bosted og spandex. Han var også blant de som virkelig kjørte rotasjoner begge veier, og gjorde det fra start av, men best illustrert er det i hans segment fra Poorboyz X der han leverer back-to-back på rekke og rad, vel og merke på samme hopp. Dessverre er dette klippet svært vanskelig å finne på nett: - kanskje noen kan hjelpe?

David Chrigton:
Derfor tar vi heller med David Crichton nok en gang. Går det an å få nok? Han spant begge veier fra start av, gjorde triks i pipe like stilfult og stort som enkelte klarer i dag, og virket som en bra fyr:

Pep Fujas:
En opplagt kandidat, noe brukeren Torbjørn T. påpekte: Pep railer like mye høyre som venstre, og de legendariske venstre til høyre 5'erene hans, og 180 på slutten, fra 1242, er meislet inn i minnet til mange skifolk.

 

Dagens ungdom:
Og siden vi er inne på temaet får vi vel ta med noen nye hoder, vise hva status quo er! Målet for mange i dag er å bli så nært det ambidekstere som mulig, altså like flink med høyre og venstre.

Øystein Bråten sin edit får sagt det meste:

Bråten, sammen med Mikkel Jøraanstad og Aleksander Aurdal understreker poenget!