– Fader altså, det gikk i dass… Det føles surt og dritkjipt, men shit happens. Nå blir det å trene hardt, enda hardere enn før, for å komme tilbake, sa Tiril etter sitt siste run i finalen.

– Godt å være ferdig

Annonse

Storfavoritt før finalen, og jenta med den klart største fanklubben i målområdet, X Games-vinner Tiril Sjåstad Christiansen, var nemlig svært uheldig og falt på den første railsen i begge sine runs. Kanadiske Kaya Turski vant jenteklassen, foran Dara Howell og Grete Eliassen, som overraska alle med bronse. 

– Fantastisk, det føles helt snålt å si høyt at jeg er verdensmester! Samtidig er det godt å være ferdig, for jeg sleit med løypa, men jeg jobba mye sammen med det kanadiske laget for å finne ut av coursen, og det lønte seg, sier Kaya Turski til Fri Flyt.

Eliassen overrasket alle

Norsk-amerikanske Grete Eliassen, en av konkurransens eldste deltagere, var både overrasket og svært fornøyd med tredjeplassen.

– Helt utrolig, målet mitt var å komme blant de tolv beste! I fjor slet jeg med skade, i tillegg til at jeg mista min beste venn Sarah Burke, så det føles helt fantastisk å være tilbake på dette nivået igjen, sier Eliassen.

Tom Wallisch var bestemann i dag, og norgesvennen fra USA kan kalle seg verdensmester i slopestyle.

Andreas på fjerde

– Fantastisk å være verdensmester, i dag var en utrolig dag! Litt mye vind, men det gikk fint, og jeg fikk til to fine runs. Herlig å være i Norge igjen, og til våren kommer jeg tlbake for å filme mer Field Productions. Norge er topp, sier den nybakte verdensmesteren i slopestyle, Tom Wallisch til Fri Flyt.

Han henviste britiske James Woods til andre plass, og Nick Goepper havna på en overraskende bronseplass, til tross for to nærmest perfekte runs, med dobbelflips på alle hoppene. Andreas Håtveit ble nummer fire, etter dommeravgjørelser mange stilte spørsmål ved. PK Hunder falt i begge sine runs.

Dømminga var tema etter finalen, og mange mener Andreas Håtveit burde tatt bronseplassen foran James Woods, at Nick Goepper burde vunnet, gull og at Russ Henshaw burde vært i finalen på bekostning av Beau-James Wells, som nådde finalen med to 720´er i sitt run. Fri Flyt har snakket med både dommerne og flere av kjørerne om saken, og vi kommer med mer!