Oppunder fem hundre ski- og brettkjørere var på plass i Oppdal da Fri Flyt arrangerte årets MegaPark. Brorparten av deltagerne var alt fra 11-åringer til folk i midten av tredveåra. Eldstemann var 64 år! I tillegg var en det masse fotografer og filmere var på plass.

– Årets arrangement var fullklaff. Vi er slitne, men fornøyde på Fri Flyt-kontoret nå, sier prosjektleder Endre Løvaas. Han har fått entydig positive tilbakemeldinger fra skisenteret, ski- og snowboardkjørere, foreldre og tilskuere.

Annonse

Godværet og en fantastisk terrengpark gjorde sitt til at folk koste seg. Hoppet øverst i Vangslia fikk skamros av kjørerne.

– Både lørdagen og søndagen ble det legendarisk hopping der landets største talenter fikk boltre seg, sier Endre Løvaas. Han er særlig stolt av at arrangementet forløp uten en eneste skade.

– Vi begynner å finne formen på arrangementet nå. Dette er definitivt et konsept for fremtiden, sier han.

– Hvilke endringer ble gjort fra i fjor?

– Vi konsentrerte oss om å bygge bra ting i Vangslia. Slik fikk vi samlet arrangementet i større grad rent geografisk, og en nærmest sammenhengende parklinje fra topp til bunn med masse forskjellige elementer og utfordringer. I tillegg fungerte det glimrende å legge konkurranser til MegaPark. Det ble arrangert både bigjump- og halfpipekonkurranse under årets arrangement.

– Hva kan du si til de som allerede gleder seg til neste år?

– Det blir definitivt MegaPark også da. Omtrent på samme tid. På samme sted. Vi lærer noe hvert år, og allerede nå har vi klare tanker om hvordan vi kan lage et enda bedre arrangement. Lengre byggetid, bedre planlegging av park og elementer, samt at vi ønsker å trekke inn Laffa Mattsson på et tidligere tidspunkt er noe av det vi har i tankene.

Har du noen blinkskudd fra MegaPark, så send dem til megapark@megapark.no innen 15.april, og du kan vinne et Nikon D70-kit. Da kåres vinneren av Nikon Shoot Out fra MegaPark. Maks 3 bilder pr. innsender.

I løpet av de nærmeste dagene vil det bli lagt ut både billedgallerier og filmsnutter fra årets MegaPark, så følg med!

Årets Peak Performer ble, ikke uventet, Ida Amble. 17-åringen fra Dombås imponerte stort bl.a. med en 900 på monsterhoppet i Vangslia. Ida fikk også noen minutters velfortjent berømmelse i Sportsrevyen på NRK1 søndag kveld.

Årets Nykommer ble unggutten Øyvind Berg fra Oppdal, men også John Anders Lindstad og Sondre Eliassen ble påskjønnet med gavesjekker fra Peak Performance for sin innsats under MegaPark 2006.

– Jeg ønsker spesielt å takke Andreas Amble, Fredrik Ordemann, Frode Nordbeck og de andre maskinkjørerne for utrolig innsats med bygging og shaping, og ikke minst alle de som frivillig tok noen spadetak og flyttet en del kubikk med snø. Staben i Oppdal Skiheiser og de øvrige samarbeidspartnerne fortjener også en stor del av æren for et svært vellykket arrangement, sier Løvaas.

MegaPark 2006 ble avsluttet søndag ettermiddag vet at monsterhoppet på toppen av Vangslia ble gjenstand for en session med 5 snøscootere! Stein Kristian Strand og noen lokale snøscooter-entusiaster fikk sitt livs adrenalinkick da de dundret utfor hoppet og svevde både høyt og langt over Oppdal.