Denne uka er det verdenscup i slopestyle i Copper Mountain i USA, en konkurranse som vil vøre svært avgjørende for hvilke nordmenn som får delta i OL. PK Hunder er i USA og kjører ski, men han er ikke frisk nok i kneet til å delta i konkurransen.

Sparer kneet

– I samråd med landslagsledelsen har PK bestemt seg for å stå over konkurransen i Copper for å bli 100% bra i kneskaden han pådro seg under trening i Australia tidlig i september. Sammen med det medisinske støtteapparatet fra Olympiatoppen er PK i godt driv hva gjelder rehabiliteringen av skaden, og har snart hatt to uker på ski i USA. Målet er at han kan kjøre for fullt igjen i løpet av de nærmeste ukene og være 100% klar til WC konkurransen etter nyttår, i Northstar i USA, sier landslagssjef Christopher Frankum.

PK er for øvrig foreløpig Norges bestemann sammenlagt i verdenscupen, med 7. plass i seongens eneste renn så langt.

Debutant

Men PKs skade åpner for en ny mann på det norske laget, og det er 17 år gamle Martin Kvatningen fra Dombås. Han debuterer i verdenscupen som starter i kveld, norsk tid.

– Martin beviste gjennom gjentatte gode prestasjoner i fjorårets Norgescup at han er en av våre sterkeste unge utøvere på vei opp. Han er dyktig på de tekniske triksene og spinner godt begge veier. Sammen med NTG Freeski er han på samling i Colorado i desember, og vi kunne etter endelig avgjørelse om PK ville stille eller ei, invitere han med på kort varsel. Martin har vært i kikkerten en god stund nå og det blir spennende å se hva han får til på verdenscupnivå, sier Frankum.

Lindstads OL-sjanse

I halfpipekonkurransen har Norge med en deltaker, og det er trønderen Jon Anders Lindstad. Med en verdenscupkonkurranse mer enn slopestylegutta før OL, har Lindstad en ekstra sjanse (fredag 3. januar i Calgary, Canada) til å sikre seg de tre topp 12-plasseringene som kreves for å komme til Sotsji.

Ingen norske jenter deltar. Tiril Sjåstad Christiansen skulle selvsagt være med, men hun er utelukka på grunn av sin mye omtalte kneskade.

LES OGSÅ: Veien til OL

Disse kjører verdenscupen i Copper denne uka: 

Herrer Halfpipe:

  • Jon Anders Lindstad (ligger på 19. plass sammenlagt etter en konkurranse i årets verdenscup)

Herrer Slopestyle:

  • Andreas Håtveit 
  • Aleksander Aurdal (ligger på 61. plass sammenlagt etter en konkurranse i årets verdenscup)
  • Johan Berg (ligger på 10. plass sammenlagt etter en konkurranse i årets verdenscup)
  • Felix Stridsberg Usterud
  • Øystein Bråten (ligger på 13. plass sammenlagt etter en konkurranse i årets verdenscup)
  • Espen Bergh (ligger på 80. plass sammenlagt etter en konkurranse i årets verdenscup)
  • Lars Bjørum (ligger på 77. plass sammenlagt etter en konkurranse i årets verdenscup)
  • Martin Håkonsen Kvatningen

Slopestylekvalik i morgen (onsdag) kveld, og finale lørdag. Halfpipekvalik torsdag og finale lørdag.