Travle anleggsmaskiner er i full gang rundt ski- og hytteanlegget ved Vrådal Panorama i hjertet av Telemark. 

 – Nå har vi også startet de nye effektive snøkanonene. De er bare én av flere nyinvesteringer i anlegget denne vinteren, forteller daglig leder Petter Johnsen.  

Skisenteret har tradisjon for å være først med det siste og var ikke bare først i Norge, men verdens første skianlegg med 8-seters stolheis. Nå er det et fra før, godt utbygd snøkanon-anlegg, som er ytterligere utvidet. Årets nyhet er kanoner som heises seks meter opp i lufta, dermed dekker snøen mer effektivt et enda større område. 

– Dette sparer oss for viktig tid, sier Johnsen, som mener Vrådal nå er det norske skianlegget med størst tetthet av snøkanoner i terrenget. 

– For alle skiglade betyr dette bedre forhold og lenger sesong. I tillegg er hovedtraseen forbedret, og de alternative nedfartene har fått mer fyllmasse. 

Snowboardparken med hopp og rails ble påbegynt sist vinter og ny løypemaskin skal sørge for best mulige forhold. Men rundt de velpreparerte løypene byr naturlige ufser og brattheng på morsomme utfordringer for den som vil presse grenser på ski og brett. Når villsnøen laver ned, er det om å gjøre å komme seg raskest mulig til Vrådal og nyte puddersnøen.

ANDRE TILBUD I VRÅDAL

Vrådal Panorama har eget skiverksted, blant årets nyheter er ett av landets aller mest moderne anlegg for vedlikehold av ski. I tillegg har verkstedet helautomatisk sliperobot og sår/ripefyllingsmaskin. Nyinvesteringen er i millionklassen. De ansatte har fått god opplæring og vet hva som er best for ulike ski og brett.

– Denne servicen er vi stolte av. Våre mest profesjonelle gjester, vet hvor viktig dette er for den gode skifølelsen, forklarer Johnsen.

Sulten og tørst?

Uteaktiviteter stimulerer appetitten og puben her er kjent for god afterski-stemning. Men viktigste investeringen i år er oppgraderingen av restauranten nederst i bakken. Den har nytt kjøkken, flere sitteplasser og kjøkkensjef Frank Schmidt, opprinnelig fra Sveits, lover sultne skientusiaster god egenprodusert mat. Kafeen på toppen er malt, pusset og klar for sesongen, med hyggelig interiør og stor solterrasse. 

Profesjonelle skiinstruktører hjelper den som vil forbedre seg; de underviser i slalåm, telemark, snowboard og langrenn, både for nybegynnere og viderekommende. Skianlegget i Vrådal er god tilpasset storfamilier og skiløpere uansett alder og ferdigheter. Her er barneanlegg nede ved heisens bunnstasjon, men det er ingen grunn til ikke å ta de minste med i den populære 8-seters stolheisen. Turen er en opplevelse både opp og ned igjen. I solrike omgivelser med panoramautsikt på toppen, finnes flere skitrekk tilpasset de minste – og nybegynnere i alle aldere på ski, snowboard, blades osv. Rundt anlegget finnes langrennsløyper og i skogen langs de oppkjørte traséene kan du sette utfor telemarksufsene i løssnø. Anlegget er stort nok til å tilfredsstille alle uansett ferdigheter, samtidig er det lite, intimt og oversiktlig. 

Pressemelding fra Vrådal Panorama