Begge hendelsene skjedde forrige uke, men ingen ble altså skadet i de to skredene.

– Det var et stort skred, så vi var heldige som ikke befant oss lenger ned. Da hadde vi blitt begravd hele gjengen. Det var dramatisk, helt klart, forteller en 19-åring til avisa Romsdals Budstikke.

Mannen, som er fra Oslo, ønsket ikke å stå fram med navn. Ifølge avisa var han både skjelven og preget av hendelsen, men ellers i god behold. Turfølget som onsdag ettermiddag utløste et skred bestod av unge menn fra Østlandet på besøk i området. Én av guttene skal ha gått et lite stykke foran av resten av følget og utløst skredet. De øvrige fem ble tatt av raset og dratt med ned 3-400 meter. Heldigvis landet alle over skredet, og ble ikke begravd. Alle fem kom seg uskadet fra raset, men mistet ski og annet utstyr. Skredet skal ha hatt en bruddkant på rundt 250 meter.

Mandagen før utløste den erfarne fjellkaren Robert Ulfsnes et skred på Loftskartind. Han kjørte ut av skredet, men innrømmer overfor Budstikka at han vurderte feil:

– Vi hadde testet stabiliteten i snøen tidligere, og hadde gode indikasjoner. Det var tydelig at det var fokksnø, og så gjorde værvinduet at vi ble litt stresset, og tok en dårlig beslutning. Det var for bratt, med tanke på at det var faregrad 3, sier Ulfsnes til avisa.