Årets cup er nesten spikra, og de fire bekrefta konkurransene blir, som i fjor, på vest- og Sør-Vestlandet. Sogndal Freeride er foreløpig den «nordligste» konkurransen, men arrangøren jobber med to steder slik at cupen kan bli på seks stopp til slutt.

–Den norske frikjøringscupen 2015 blir forhåpentligvis enda større enn i fjor; det nye styret jobber for tiden hardt med å utvide cupen med to ekstra konkurranser, sier pressesjef i NFC Katrine Gabrielsen.

Annonse

Alle konkurransene får såkalt Freeride World Qualifier (FWQ)-status, som betyr at poeng for å kvalifisere til Freeride World Tour kan sankes på hver eneste konkurranse. De gjeveste i årets cup er Røldal Freeride Challenge og Sogndal Freeride.

– Alle konkurransene i Norway Freeride Cup er en del av Freeride World Qualifier. Her graderes konkurransene fra en til fire stjerner, der en høyere stjernestatus gir mer poeng. Røldal Freeride Challenge har 4-stjerners status, Sogndal Freeride har tre, mens Stavanger Freeride og Sauda Backcountry Challenge begge er 2-stjerners konkurranser, sier Gabrielsen.

Foreløpig terminliste Norway freeride Cup 2015:

  • 19. – 22. februar: Sogndal Freeride
  • 12. – 15. mars: Stavanger Freeride
  • 20. – 22. mars: Sauda Backcountry Challenge
  • 22. – 26. april: Røldal Freeride Challenge

To konkurranser til er under planlegging.