– Det har til nå kommet cirka fire meter snø, målt i henget opp heistraseen. Dermed ser 2014-sesongen meget lovende ut! Mildværet som herjer har medført snittemperatur på Fonna på cirka minus 4 grader og mye lavtrykk, dette har gitt oss jevnlige snøfall fra november 2013 og utover, sier Skogseth.

Sommerskisenteret på Folgefonna planlegger åpning første mai 2014, og sjefen lover enda bedre satsing på Fonnas spesialitet -terrengparken- også til sommeren.

Annonse

– Parkbygger Emil Fossheim kommer tilbake, og vi har investert i ny parkmaskin, så med disse to kombinert er absolutt alt mulig, sier han. 

Fjoråret endte nokså bra for skisenteret på Folgefonna, etter en lang periode med flere problemer med eierskifter og økonomiske utfordringer. Men i 2013 ble det ifølge Skogseth økning I bade antall besøkende og omsetning.

– Vi tok et ordentlig skippertak på hele driften, spesielt vedlikehold og investeringer i nytt utstyr. Det hjalp, sier han.

På Stryn sommerskisenter er bildet noe annerledes, der er driftsselskapet konkurs. Likevel lover eierne at sommerskisenteret åpner 29. mai.

LES OGSÅ: Stryn konkurs …igjen

PS! Driftssjefen på Folgefonna, Tom Erik Finnerud, er i Sotsji for å hjelpe til i bygginga av arena for kulekjøring og park, og skal etter sigende involveres i byggingen av utforløypa til OL i februar.