Etter at det kom 30 cm nysnø på tirsdag, var det en litt stressa daglig leder som prøve å møte på jobb

– Det var ganske hektisk, vi kom oss ikke opp til skisenteret fordi det var for mye snø. Sier Andreas Skogset. Nå har parken og skisenteret på nytt snødd ned, så i morgen begynner det omfattende arbeidet om å bygge om og shape til parken igjen. Vi kommer til å være helt klare til lørdag. Mandag begynner What camps Og Fonna’s egen camp.

PARKELITEN: Benjamin Forthun har allerede flere dager på Fonna i år. Fra lørdag kommer parken til å være enda bedre.

Parkansvarlig Emil Fossheim har en stor jobb foran seg.

– På toppen vil det bli en rail- og jib-seksjon som vil vare ganske langt. Vi kommer til å bygge denne delen slik at den funker bedre for alle nivåer i år. Så det blir to rail-linjer og noen småjibs, lengre nede vil det bli enda en rail-linje og masse sitehits i maskinsporet. Denne delen av parken kommer til å bli ombygd og forandret på ganske mye siden det smelter endel snø her. I bunn av den delen vil det bli en quarter eller bank-variant. Det spørs litt hva vi får tid og snø til å bygge, forklarer Fossheim entusiastisk. I Bunn vil det bli laget en rail-arena for ”Bad Plants & Musrhoom railjam” som blir arrangert på lørdag.

– Det er ikke like mye snø som tidligere, så etter trippellinja med hopp vil det ikke være så mye, men i år har vi maskin med vinsj som gjør at vi bruker enormt mye mindre snø når vi prepper, slik vil parken holde seg fin lengre.

Tidligere i juni var Monster på Fonna for å filme et hopp de hadde bygd. Dette hoppet skal bygges om.

– Vi bygde et ganske stort hopp til Monster og hadde helt sjukt bra lys. Det var ganske rått å se Halldór Helgason, Ståle Sandbech og Sven Thorgren shredde der.

HEFTIG: Hadde Vlad Khadrin kjørt ski, hadde han nok tweaka av seg det meste av ski. FOTO: Magnus Endal.

Emil sier videre at de skal bruke snøen fra Monster sitt prosjekt  til å lage hoppet som Ekstremsportsveko skal arrangere Big Air-konkurranse på. Der vil det bli to kickere, en der man hopper 10 meter pluss og en som blir luftig og mellom 15 og 18 meter til sweetspot.

– Det er villt fint å sitte rundt i området der, du kan sitte på berget rundt og ha god utsikt til hoppet samtidig som du griller.

Helgen etter, lørdag 30. Juni blir det arrangert Mushroom Banked Slalom i anlegget.

– Vi kommer til å bygge en artig og litt teknisk løype. Alle kommer til å kose seg ned der, men det blir vanskelig å kjøre den fort. Vi har mye å gjøre fremover, alt dette er jo i tillegg til å holde parken ved like.

Emil forklarer at siden Folgefonna ligger så lavt smelter snøen mer på nattetid. Spesielt med en slik mai som det har vært i år blir det utfordrende å holde på snøen.

– Noen syns jo det er fett, siden vi må bygge om parken hele tiden haha