Aldri før har Hvitserk satt opp så mange guidede topturer, og 18. oktober kommer fjellfører Øyvind Aanes til North Face-butikken i Oslo for å fortelle om Alpenes flotteste skiturer.  

De utvider også det norske programmet, og tilbyr turer i Romsdalen, Sunnmøre, Jotunheimen og Nord-Norge. 

Annonse

- Vi satser på toppturer i Norge, fordi vi synes det er fantastisk flott. Vi har i tretti år satset på turer til de mest spennende turmålene i verden - og driver man med topptur på ski, er norske fjell i verdensklasse! Det ønsker vi å vise gjestene våre, og tar de derfor med til Lyngen, Lofoten, Senja, Sunnmøre og Romsdalen, sier daglig leder Trygve Sunde Kolderup.

- Mest ut av turen

 For mange er guidede turer noe unorsk, men den tidligere UTE-redaktøren ser en endring i markedet.

- Det kan hende at det er unorsk, men jeg tror stadig flere nordmenn ser verdien i å ha med guide. Skal man få mest mulig skikjøring ut av en langhelg eller snau uke i ett område man ikke er kjent, kommer man til å sitte igjen med mange flere fine turopplevelser hvis man har reist med lokalkjent guide, hevder han. 

Bedre økonomi

Han mener også det er en sikkerhetsmessig fordel å ha med guide på turen. 

- Mange har ikke tilstrekkelige kunnskaper om skred og har ikke lokalkunnskap som gjør at de finner den beste snøen. Med få dager til rådighet, så er guide en garanti for best mulige skiopplevelser. Alt dette tror jeg flere og flere skjønner, samtidig som vi har fått bedre økonomi, avslutter han. 

TID: Tirsdag 18. oktober (18.30) 

STED: North Face-butikken i Hegdehaugsveien 26 på Majorstua i Oslo

Foredraget er gratis - ingen forhåndspåmelding!