Det er mange morsomme poenger å spore i denne artikkelen fra mai 2004:

Annonse

Vinner av filmkonkurransen

16-åring med strøken jibbefilm.

16 år gamle Filip Christensen fra Lørenskog vant Fri Flyts filmkonkurranse med jibbefilmen «Suspense». Juryen vurderte over 20 filmer, og ga hederlig omtale til ytterligere fire finalister.

Med steder som Andermatt og Aspen på location-lista, kan man lett tro at unguttene i Fieldproductions har hatt et stort reisebudsjett. Men "Suspense" er en ekte lavbudsjettsfilm.

– En av kjørerne som er med, Henrik, Lampert, bor i USA og har sendt over footage derfra. I Sveits var jeg på tur med familien min, og onkelen filmet meg, sier Christensen.

Ellers har gjengen fra Fieldproductions trålet Oslo-området på jakt etter hopp og rails. "Suspense" overbeviste juryen med sterk kjøring, kreative kameravinkler og god lydmiksing. Jørgen Platou Willumsen (17) og Lasse Nyhaugen (13) er to av kjørerne som drar på.

– Til høsten kommer en langversjon av filmen, med flere andre  kjørere, forteller Christensen.

«Suspense» hadde hard konkurranse om førsteprisen. Bidragene dekket st stort spekter fra jibb og parkmoro til topptur på Nordvestlandet, fra sjeldne surfscener i norske bølger til elvepadling i det nordlige India. De fem finalistene vises på Fri Flyts filmkvelder i Oslo (3. juni) og på FilmQuart under Quartfestivalen i juli.

De øvrige finalefilmene var «The Norwegian West Coast», «Urørt», «Chenab» og «Playtime». 

Suspense-traileren finner du her!