Med 92,8 poeng i sitt andre run klarte jaggu den 27 år gamle småbarnsfaren fra Sudndalen å tukte hele verdenseliten og vinne dagens WC-runde i USA. Håtveit var eneste kjører som karra seg over 90 poeng. 

– Det her var vilt. Helt sjukt! Jeg skjønner ennå ikke at det gikk så bra! Noen ganger hjelper det å spise en kilo godteri om dagen. Da får man litt ekstra vekt i baken som hjelper når det er dårlige forhold, sier Håtveit til NRK.

Annonse

Han refererte til Nick Goepper som avslørte at han sleit med farta i slopestyleløypa, hvor forholdene skal ha vært nokså krevende.

– Andreas kjørte perfekt teknisk under de vanskelige forholdene. I første omgang kjørte han slik at han tok vare på farten under hele løypa. I annen omgang økte han vanskelighetsgraden og vant det hele. Jeg er kjempeimponert, sier landslagssjef Christopher Frankum til nyhetsbyrået NTB.

Til Dagbladet utdyper han med følgende kommentar:

– Det er utrolig gøy, særlig når hele verdenscupeliten var med, og det har vært en knallhard kvalik. I finalen kjørte Andreas så og si perfekt under vanskelige forhold, men økte vanskelighetsgraden sin i det andre runnet og fikk betalt. Det er veldig artig å se Andreas på toppen av pallen igjen.

LES OGSÅ: Håtveit best av de norske

Resultater slopestyle verdenscup, Copper Mtn. USA:

 1. Andreas Håtveit (NOR) 92,8
 2. Nick Goepper (USA) 89,2
 3. Russ Henshaw (AUS) 87,8
 4. Mcrae Williams (USA)  84,2
 5. Bobby Brown (USA) 82,2
 6. Gus Kenworthy (USA) 82
 7. Alex Bealieu-Marchand (CAN) 82
 8. Tom Wallisch (USA) 81
 9. Antti Ollila (FIN) 80
 10. Elias Ambühl (SUI) 77,4
 11. James Woods (GBR) 72,8
 12. Joss Christensen (USA) 72,2
 13. Alex Schlopy (USA) 67
 14. Oscar Wester (SWE) 61
 15. Kai Mahler (SUI) 60,4
 16. Jesper Tjäder (SWE) 57

Fri Flyt kommer med mer!