Nå kan det være du blir litt skuffa, det er dessverre ingen kåring eller nakne menn her, jeg ville bare ha flere klikk. Det tenkte sikkert også unofficialnetworks.com da de la ut saken om de 20 hotteste kvinnelige snowboardstjernene i verden. Rangert etter utseende, ikke prestasjon. Jeg har ikke tenkt til å oppfordre til noe boikott av nettsida av den grunn, de er ikke de eneste som går i fella når det kommer til å tiltrekke seg oppmerksomhet ved hjelp av ikke-sportslig fokus når kvinnelige idrettsutøvere omtales. 

Kom igjen, ikke slutt å les, jeg er også lei denne saken. Ikke fordi det ikke er viktig, det er bare unødvendig å måtte skrive den.

Toppidrett er en salgsvare, vi vet det. Jeg har ikke i utgangspunktet noe imot nakenhet.  En ting er hvis utøvere velger å stille opp på slike ting av seg selv, folk skal få bruke kroppen sin til det de ønsker, men for de journalister som skal være med på å fremme og dekke idretten må det finnes en viss standard. Vi må rangere folk etter sportslig prestasjon ikke etter utseende. Jeg vil se hva de kan, ikke hvordan de ser ut. Enten skriver du om idrett eller så rapporterer du fra Miss Universe. 

Kan vi ikke bare fokusere på idretten? Og hvis man absolutt må dra frem kroppen kan man kanskje fronte kroppen som noe funksjonelt og sunt, i stedet for noe som skal se bra ut? Dette gjelder både for damer og menn. Tenk hva disse kroppene er i stand til å gjøre, det er jo helt fantastisk når man ser på profesjonelle ski- og brettkjørere.

Topptur og ski har jeg bestandig sett på som unik på den måten at den ikke har fordommer. Alle kan bedrive den, i mitt miljø har vi bestandig gått sammen gutter og jenter. Kan vi ikke fortsette med det? La oss være en kjønnsnøytral arena. Vi kan lære av hverandre og dermed bli bedre sammen. Når jeg hører at man ønsker å skille gutter og jenter i gymtimene lurer jeg på om det er en generell trend i samfunnet vi er vitne til? Det er i så fall feil retning å gå. Snart kommer vi ikke til å vite at hverandre eksisterer. Bekymringsverdig får man si, vi bor jo i samme verden, la oss fortsette med det. 

Jeg er så vant til dette nå at jeg har blitt helt blasert. Jeg har vokst opp med denne evige kampen. Jeg rev meg i håret når sandvolleyballjentene fikk pålegg om å kle på seg mindre klesplagg eller da FIS sa at damer ikke kan delta i skiflygning da de kan falle og slå seg. Takk Anette Sagen for at du sto på krava. Jeg har i hele vinter lest om at Marit Bjørgen må legge opp fordi hun jo må få barn.. WHAT… det har da ikke vi noe med! Fokuser på idretten, vær så snill.

Noe av det minst kreative man kan gjøre er å markedsføre kvinneidrett med utseende og hotness. Jeg skjønner ikke at det skal være nødvendig å skrive det høyt. Jeg er lei, kan dere ikke bare slutte, bare gjør det bedre!