Ti drømmedager i Sarek

BLOGG: Kjetil Ydstebø og Erlend Haugland tilbragte påska i Sarek nasjonalpark i Sverige, og fikk ti drømmedager med skikjøring i nydelig snø.

Sist oppdatert: 13. mai 2015 kl 13.25
10 DAGER I SAREK: Kjetil Ydstebø og Erlend Haugland brukte påsken i Sarek nasjonalpark i Sverige, og sikra seg en 10 dager lang drømmetur. Foto: Kjetil Ydstebø
10 DAGER I SAREK: Kjetil Ydstebø og Erlend Haugland brukte påsken i Sarek nasjonalpark i Sverige, og sikra seg en 10 dager lang drømmetur. Foto: Kjetil Ydstebø

Vi pakker pulker med akevitt, hjemmebrent kaffe og pepperkvern, isøks, stegjern, kiter, og breie ski. Målet er Ahpar massivet. 35km fra nærmeste bilvei og telefondekning. Dypt inne i Sareks bratte villmark.

Leiren blir satt opp i komplett whiteout etter å ha kitet de siste kilometerne. Har iallfall vært i kjøremodus en gang i løpet av de tre dagene vi har vært på tur. Neste dag blir lik, bare med mye snø og vind og en kitetur i null sikt. Hva skjer med skredfaren? Vi har en nødpeilesender, men vi er fortsatt eksponerte. Neste dag har utrolig nok det øverste pakkede laget blåst bort og vi står igjen med 20cm pudder oppå den arktiske harde sålen som har vært her resten av vinteren! Vi går opp bakken rett bak teltet og blir overrasket over hvor store «åkene» er i forhold til Tromsø hvor vi studerer. Her snakker vi opptil 1000 høydemeter i bein linje rett ned til teltet i helninger rett rundt jevne 30 grader. Følelsen av å ta uendelig mange svinger er en jeg ikke har hatt før.

IMG_5520-5
IMG_5520-5

LANGTUR: Når toppturen varer i 10 dager er det viktig å ha styring på campinglivet. Foto: Kjetil Ydstebø

Etter 8 dager i samme leiren er det på tide å flytte de støle beina mot bilen igjen. Vi drar opp  kitene og glir forbi dalkrypere (fjellskientusiaster som bare ser på fjellene) til vi står i bilen i varmegrader og sløsj. Takk for en nydelig vinter.

IMG_5497-4
IMG_5497-4

GODSNØ: Lite å utsette på påskeføret i Sarek i 2015. Foto: Kjetil Ydstebø

Se film fra turen:

Publisert 13. mai 2015 kl 13.25
Sist oppdatert 13. mai 2015 kl 13.25
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen