– Jeg hadde egentlig tenkt å droppe jakten på snø denne helga, men utover fredagskvelden fikk jeg en idé. Hva om det er optimale snøforhold i Sylan? Sylan er vanligvis relativt utilgjengelig for skikjørere. Men i en perode sent på våren og en periode sent på høsten er Sylan ganske lett tilgjengelig. Da er veien inn til Nedalshytta åpen, samtidig som det er skiføre fra hytta. Statkraft lar veien bare snø igjen om høsten og åpner den ikke før nesten all snøen er smeltet bort om våren. Etter en sjekk av senorge.no sine sider var jeg enda mer gira, det kunne være snø fra hytta. Og da jeg våknet til nedisete bilruter i Trondheim var jeg mer enn klar for å teste ut Topptur i Sylan-teorien, forteller Bård.

Trondheimsnært

Annonse

Det er 150 km fra Trondheim til Nedalshytta som ligger 780 moh, ved foten av Sylmassivet, et fjellområde som ligger ved svenskegrensa i Sør-Trøndelag. Svenskene driver stadig vekk heliskiing i dette området. 

Mose og snø

– Etter bare 15 minutter med bæring av skiene, på 920 moh, var tid for å begynne gå på ski. Anmarsjen inn til Sylmassivet skjer over et ganske flatt landskap med myk lyng og mose. Det skal ikke mye snø til før det er skiføre. Og i dag hadde frosten i løpet av natta skapt en skare som gjorde at anmarsjen gikk som en lek. Jeg fikk kjørt ned Storsola på lørdag og Bandaklompen på søndag. Anbefales!

Se Bårds film fra turen: