Bård Smestad har fortsatt ikke satt punktum for sesongen, og tok seg like godt en topptur til massive Sylan forrige helg(!). Han skriver:

Sylan er kanskje det tøffeste fjellområdet i Trøndelag. Livsfarlige vinder herjer med landskapet gjennom vinteren som her oppe gjerne varer fra tidlig oktober til sent i mai. Sol, pudder og vindstille er så sjeldent at de som har opplevd det får tårer i øynene når de forteller om den gang da. Storsylen er stupbratt på svensk side men byr på 700 høydemeter nydelig cruising på norsk side, et åk kjent i Sverige som Norge-åket.

Annonse

Fjellsidene ellers i massivet byr på klassikere som Syltraversen, Martins-åk og 1638-grytan. Det er ikke bare å kjøre bil inn til foten av dette massivet. Man må gå selv i flere mil, eller man kan få transport med en beltevogn en kort periode på vinteren. Men en gang på våren åpner de veien på norsk side, inn til Nedalshytta, samtidig som det ennå er snø nok i fjellet.

Sist helg åpnet Den Norske Turistforeningen hytta for sesongen. Bare en kilometer fra parkeringen 780 meter over havet, var det sammenhengende skiføre inn til Sylmassivet. Nå i juni blir det aldri mørkt så tiden trenger man ikke tenke på. Det er bare å gå i sitt eget tempo og ta turen inn til Ekorrhammaren, opp på Storsola, cruise ned i Tempeldalen. Gå videre opp langs Syltraversen. Stresse ned litt med lett klyving opp den siste hammeren til man står på selveste Storsylen.