Det komplette kaoset slo aldri helt til. Værmeldingene utover uka var ikke spesielt oppløftende, og gjorde nok sitt til oppmøtet. Imidlertid fikk optimistiske sommersnøfundamentalister full klaff og vesentlig bedre vær enn ventet. Mange hadde sørget for å få med seg fredagen. Belønningen var sommerskikjøring på sitt beste, med myk, men passe kompakt snø, og raskt føre. I parken sto to step-down hopp og en corner klare, og i det hele tatt virket det som om Strynefjellet var godt forberedt på sesongstarten. Heiskortkøen var dessverre på over en halvtime, fordi få hadde benyttet anledningen til å kjøpe kort på Folven.

All snøen gjør at alt er veldig lett tilgjengelig for øyeblikket. Det er også færre stein å slå seg på og minimalt med sprekker å falle ned i. Så vidt Fri Flyt erfarer var det ingen alvorlige skader i løpet av helga. Til og med festen på Folven klarte seg uten de store skadene og skandalene. Skumle forhold etter regn og varmt vær la en liten demper på offpistekjøringa på lørdag. Snøen slapp veldig lett, og det er et under at ingen skadet seg med forholdene som var. Flere hundre kjørte for eksempel korte baksiden, hvor man baserer seg på å gå cirka en kilometer tilbake til heisen. At ingen av disse ble tatt av lørdagens mye omtalte skred, er helt utrolig (les mer og se bilder på lenka til høyre). Frivillige skikjørere startet umiddelbart søk med elektroniske skredsøkere og sonder. Etter hvert kom lavinehunder og Røde Kors til for å søke. Etter hvert kunne man avslutte med konklusjonen om at det gikk bra denne gangen. Først i åtte-tida kunne skituristene forlate fjellet.

Annonse

Da var motivasjonen for show, konsert og generelt Folven-liv på topp.

Søndag var veien til skisenteret stengt på grunn av at den ikke ble vurdert å være sikker. På mandag venter daglig leder, Åge Midthun, at anlegget vil være åpent som vanlig.

På den utenomsportslige arenaen, kan vi ta med at skifolket sørget for å kopiere fjorårets solide bidrag til statskassa i form av bøter. Fem hadde så dårlig tid på Strynefjellet at de nå er fotgjengere. Størst margin hadde to som oppnådde 150 km/t i 90-sona. Lørdag morgen var det noen som måtte gi fra seg rattet etter å ha blåst rødt i promillekontroll.

Tips for en lykkelig sommer:

- Kjøp kort på Folven.

- Offpistere må ha nødvendig kunnskap og utstyr for ferdsel på bre og med vanskelig føre.

- Regn med fartskontroll til og fra, samt promillekontroll på formiddagen.

OBS

Flere bilder publiseres hvis edb-maskinene kommer i bedre humør.