Merke: AlpineHawk

Tre studenter fra Universitetet i Oslo har laget en prototype på en alarm for alpinutstyr og en lokator for ski som forsvinner i dyp snø. Dette er en slags klump som festes på skia, og sammen med mobiltelefonen kan den brukes bade som tyverialarm og til å finne igjen ski som er borte i dyp snø. Erlend Miller er mannen bak nyvinningen som kan spare deg for bade penger og verdifull tid på pudderdagene.

– Jeg står bak ideen, men vi er et internasjonalt team. Vi er tre studiekompiser som har utviklet ideen til en prototype. Vi håper å ha testversjonen klar i mai for å stressteste i Australia og New Zealand, for så å lansere neste sesong. Vi ser også etter profilerte folk som vil være med å teste produktet, sier Miller til Fri Flyt.

– Hva vil alarmen koste?

– Prisen er noe avhengig av popularitet, da det er mye billigere å produsere mange, men ut i fra våre kalkyler nå vil den ligge på rundt 450 kroner for snowboard og 750 for ski, som krever to stykk.

Oppfinnerne har starten en kickstarterkampanje for å samle inn penger til prosjektet, og på linken til kampanjen finner du også film som presenterer ideen.

ff6522f10f2bf938699341c8a5df826b_large
ff6522f10f2bf938699341c8a5df826b_large

 

I PRAKSIS: Her ser du AlpineHawk, som produktet heter, festet foran bindingen på skiene (i hvit farge).