Oppblåsbare nyheter

BCA blåser seg opp enda mer denne sesongen. Her er tre rykende ferske sekkenyheter fra Boulder i USA.

Sist oppdatert: 26. februar 2015 kl 20.20
DE NYE SEKKENE FRA BCA: Høstens nyheter fra BCA er den flunka nye Float 8, samt redesign av modellene 22 og 32. Foto: Hans Petter Hval
DE NYE SEKKENE FRA BCA: Høstens nyheter fra BCA er den flunka nye Float 8, samt redesign av modellene 22 og 32. Foto: Hans Petter Hval

BCA, eller Backcountry Access som de egentlig heter, ble for et par år siden kjøpt opp av K2 Sports. Fra en liten fabrikk i den amerikanske byen Boulder har BCA bygd seg opp fra å produsere de ikke ukjente, og ikke minst både elsket og hatet, Alpine Trekkers, via sender/mottakeren Tracker (senere Tracker2 og Tracker3), til å levere nesten alt du trenger til skikjøring og verktøy for en sikrere fjellferdsel. Ballongskredsekkene til BCA kom på markedet for noen år siden og til høsten lanseres altså disse tre sekkenyhetene fra Colorado. Enda mer brukervennlige og ergonomiske enn før. Her er en kjapp gjennomgang av de tre modellene Float:

BCA Float 8 er den minimalistiske versjonen som egner seg best til de korte turene, kanskje med utgangspunkt i en skiheis. Du kan enten prioritere en feit matpakke, eller et par ekstra hansker eller tynn dunjakke. Mer er det ikke plass til når du har pakka med deg spade og søkestang (førstehjelpsutstyr og en flaske vann). Mulighet for diagonalfeste for ski.

Den populære 22-literen fra BCA er redesignet for neste år og har solid med plass for dagsturen. Pakk med deg det du trenger og fest hjelmen på utsiden av sekken ved hjelp av et eget hjelmfeste. I tillegg har sekken en lomme på hoftebeltet og feste til ski (kun diagonalt).

Float 32 er sekken for de store turene der du gjerne pakker med deg både ting du kommer til å brukt for og ting du trodde var lurt å ta med men som du ikke tar opp av sekken før du kommer hjem igjen. Du trenger ikke å være sparsommelig med 32-litersvarianten. Feste til ski, både A-form og diagonalt, og ikke minst en fleecefôret lomme til skibriller. Lomme på hver side av hoftebeltet.

Publisert 26. februar 2015 kl 20.20
Sist oppdatert 26. februar 2015 kl 20.20
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen