I selskap med tekstildesigner Heidi Winge Strøm og grafikerne Carl Gürgens og Henrik Fjeldberg er Endre Hals nominert i kategorien for unge designere og arkitekter. Endre hals driver Prog Skis, hvor han lager 100% custom frikjøringsski på en låve i den vesle bygda Lønset like ved Oppdal. Hals er også mannen bak de tekniske målingene i Fri Flyts skitest, som mangler sitt like i skiverdenen.

– Selvbekreftelse

Annonse

Prisen er ikke basert på ett konkret produkt, men for hva de nominerte har oppnådd i sine design-karrierer.

– Det er veldig artig å bli nominert, og en fin bekreftelse på det jeg driver med. Jeg jobber jo veldig mye for veldig lite, og har på en måte nådd toppen av Maslovs behovspyramide, som er selvbekreftelse. Og nominasjonen bekrefter jo at det jeg driver med må være bra. Lønn får jeg sikkert i himmelen, sier Endre Hals.

Lilla kran

– Er det ikke noe penger å tjene hvis du vinner prisen?

– Tja, joda, men ingen avgjørende sum. Omtrent like mye som jeg tjener på å lage sju og et halvt par ski. Hvis jeg vinner skal jeg kjøpe meg ei kran for prispengene. Og den skal være lilla, for det har datteren min bestemt.

Krana skal brukes til å løfte kjerneemner fra lastebilen og inn på fabrikken på låven, for Endre har nå tilrettelagt for levering med lastebil i enden av låven hvor skifabrikken ligger.

Effektiviseringstiltak

– Dermed går pengene rett inn i produksjonen. Hvis jeg vinner da. Vi bruker alt for mye tid på å bære planker, så den lilla krana vil bli et viktig effektiviseringstiltak, sier han.

Endre understreker også at han ikke lager treski, slik Norsk Form først skrev på sine nettsider.

– Det stemmer altså ikke, og det har jeg sagt fra om.

Les mer om den høythengende design-nominasjonen her!