Det kommunalt eide selskapet Narvikgården driver i dag Narvikfjellet skisenter. Men Narvikgården har varslet at de vil trekke seg ut av driften hvis ikke de får innvilget sin søknad om 1,5 millioner kroner fra Narvik kommune for å sikre driften av Skandinavias kanskje mest spektakulære alpinanlegg.

Tung drift

Annonse

Ifølge Narvikgårdens nettsider har driften av anlegget gått tungt i mange år, og har nå blitt for ressurskrevende for selskapet.

– I dag er det ingen som ønsker å ta over driften av Narvikfjellet som et kommersielt alpinanlegg. Det fins en mulighet for at anlegget kan drives av og for slalåmklubben i Narvik, men det betyr at anlegget blir stengt for allmennheten, sier Selja Steinius.

Avgjøres 13. oktober

Hun har engasjert seg sterkt i saken, og opprettet Facebookgruppa Rädda Narvikfjellet i kampen for å beholde alpinanlegget slik vi kjenner det.

– Den 13. oktober avgjøres Narvikfjellets framtid, for da skal politikerne avgjøre om de innvilger søknaden fra Narvikgården. Jeg vil oppfordre så mange som mulig til å engasjere seg i saken, melde seg inn i Facebook-gruppa og prate med lokalpolitikerne. Det er nå det blir avgjort, skriver hun på Facebookgruppa.

Trøbbel i Skiheis-Norge

Narvikfjellet er utvilsomt et av Skandinavias mest spektakulære skianlegg, med fantastiske frikjøringsmuligheter og nydelige omgivelser. Det er ikke rart at store deler av Chaoz Productions´ siste film er filmet i Narvik.

Flere andre norske alpinanlegg sliter for tiden. Tidligere har friflyt.no skrevet om problemer i både Oppdal, Stryn, Folgefonna og Strandafjellet.

Vi tar med narvikingen Torje Kosmo Karlsens film som i aller høyeste grad viser at Narvikfjellet er verdt å beholde: