Merke: Armada

Samarbeid mellom skimerker og rockeband er slett ingen nyhet. Eller krangler. Vi har jo sett K2 sine Made`n AK med Maiden-maskot Eddie (det ble litt trøbbel med noe lisensiering, så K2 måtte slutte å lage skia), men noen år senere var Eddie tilbake på ski fra K2. Denne gang med merchrettighetsgiganten Global sitt samtykke. K2 har også laget ski med logoene til Rolling Stones, Sex Pistols og Kiss. Men det er ikke bare K2 som har latt seg rive med av kjente rockeband. Østerrikske Head kjøpte seg blant annet rettigheter til å trykke Motörhead-logo på sine ski for noen år siden. Og ikke minst Sweet Protection som nå lager hjelm med Lemmy Kilmister sin bandlogo på. En annen hjelmprodusent som også trykker bandlogoer på sine produkter er Bern, som kliner til med Wu-Tang Clan på en av sine modeller til høsten.

Men du har ikke sett en Metallica-collabo enda. Før nå. For visste du at:

Foruten å være en ganske habil trommis og Napster-bekjemper, er Metallica-trommis Lars Ulrich en lidenskapelig skikjører og bruker en del tid på å shredde rundt i Montana i USA. Det samme skal visstnok være tilfelle med trashmetallbandets vokalist, James Hetfield, som har hus i Vail og er ikke sen om å benytte seg av sine ski in/out-muligheter når han er i Colorado.

Det var Lars Ulrich som kontaktet Armada og spurte om de ikke kunne få til et samarbeid. Tidligere hadde Armada fått lov å bruke låta Welcome Home (Sanitarium) i fjorårsfilmen «Oil and Water» (åpningsparten med Kim Boberg).

Armada kommer derfor med to ski med Metallica-design neste vinter. Ryktene skal ha det til at de har flere design på lager, men det er altså den legendariske plata Master of Puppets som nå skal males utover modellene JJ 2.0 og Invictus 95Ti. I tillegg lager Armada jakke og hanske med samme design.

PS! Lars Ulrich og Metallica skal visstnok være TGR-fans, og den oppmerksomme leseren husker kanskje åpningsparten til Sage Cattabriga-Alosa i TGR-filmen High Life (2003) der Metallica akkompagnerer vill kjøring i fjellet og i streeten med den ikke ukjente låta From Whom The Bells Tolls.

PS! Bassist Rob Trujilo (bass) kjører snowboard, mens Kirk Hammett (gitar) velger surfbrett. Se dermed opp for nye Metallica-samarbeid på sidelengse aktiviteter senere.