Merke: NORRØNA

– Vi har ikke inngått noen kompromisser, sa Norrønas sjefsdesigner Brad Boren da han sammen med et knippe små modeller presenterte merkets juniorkolleksjon i Norrønas butikk i Oslo sentrum denne uka. 

Se bildeserien med hele Norrønas juniorkolleksjon. 

Norrønas barneklær er forminskede versjoner av bestselgerne for voksne: Blant annet skiklær fra Lofoten-serien, en supervarm Trollveggen dunjakke og turbuksa Svalbard Flex. Kolleksjonen kommer blant annet som resultat av at Norrønas egne ansatte ønsket seg gode klær til sine egne barn. Da bør det ikke spares på kvaliteten, mener Boren. 

– De er jo faktisk ute der mer enn oss voksne, sier han. 

Juniorserien finnes fra størrelse 134 cm (ca 7 år) og oppover og er tilpasset de minste friluftsentusiastenes behov. Lofoten-klærne har tolags Goretex kombinert med tynn Primaloft-isolasjon, for at de skal være varmere enn vanlig skallklær. Alle detaljene fra voksenversjonen er på plass, med noen ekstra i tillegg. Som at buksa kan kortes inn for den som kjøper den til å vokse i.

– Vi regner med at folk vil kjøpe disse klærne litt store. Vi regner også med at de vil gå i arv – mellom søsken, eventuelt til fettere, kusiner og venner, sier Boren.

Norrøna har også lagt vekt på at fargene skal være tidløse og ikke kjønnsspesifikke. Her er det blått, grønt, oransje og svart som gjelder. Og når du slipper å kjøpe rosa jakke til storesøster, slik at den smertefritt kan gå i arv til lillebror, er det kanskje litt lettere å akseptere prislapper som 2999 for Lofoten-jakka, 2699 for matchende bukse og 2799 for dunjakka Trollveggen.