Junipudder på Okstindene

8. juni fant Stein Erik Fagerthun & kompani pudder på Okstindene i Nordland!

Sist oppdatert 13. juni 2012 kl 17.11
SOMMERFØRE: Dypt og tørt sommerføre på Oksskolten på Helgeland!
SOMMERFØRE: Dypt og tørt sommerføre på Oksskolten på Helgeland!

Stein Erik har sendt oss en mildt sagt fristende rapport fra ei førstenedkjøring på perfekt toppturføre i fjellene rundt Mo i Rana. Se filmen nederst i saken!

Okstindene ligger i Hemnes kommune, som er nabokommunen til Mo i Rana. På Okstind-massivet er det 8-10 topper som stikker opp fra breplatået  på ca 13-1400 moh. Toppene er fra 1700- 1917 moh. Fra toppene har vi fantastisk utsikt. Mot vest ser vi Helgelandskysten, Sju søstre, Dønnamannen, Trænstaven med flere. Mot nord kan vi se Lofotveggen på klare dager. Pluss midnattsola som ruver over massivet. 

Fredag 8.juni kjørte vi fra Mo i Rana og sørover på E6. Ved Korgen, etter fire mil, kjørte vi til venstre og inn mot Leirskardalen. Fulgte den til veis ende, ca to mil. Vi parkerte ved 400 moh og gikk med randoneeutstyr opp til «Hugobua» (arbeidsbu til ei ny turistforeningshytte som skal bygges i år, med 30 sengeplasser), på 1180 moh. Ca to timer å gå fra veien. Hytta er et perfekt utgangspunkt for toppturer og breturer.
Denne fredagen stresset vi for å rekke toppene før midnatt, men fikk max uttelling når vi kom til Vesttinden på 1708 moh, i midnattsol og vindstille. Denne toppen er nordvendt, så 5-10 cm pudder ventet på 
oss i bollen. Vi kjørte tilbake til hytta og var der klokka to på natta.
Neste morgen var vi tidlig oppe for å bestige Nord-Norges tak, Oksskolten, på 1917 moh. Fra hytta er det 10 kilometer gange på delvis flatt terreng til foten av Oksskolten. Vi gikk normalruta opp og kjørte ned ei ny linje ned på vestsiden av fjellet. Linja fikk navnet Vestsia. Ifølge GPS gikk vi  totalt 41 kilometer og 2700 høydemeter på 26 timer.

Se film fra den imponerende turen her:

Publisert 13. juni 2012 kl 17.11
Sist oppdatert 13. juni 2012 kl 17.11
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen