– Det føltes utrolig bra å vinne i Kongsberg! Jeg tryna og slo hodet ganske hardt da jeg kjørte ut av landinga i første head-to-head runden, og var litt i tvil om jeg i det hele tatt skulle kjøre videre.

Men jeg var så gira på å gjøre det bra og på å se hvor langt jeg kunne komme, så jeg kjørte på videre. Ekstra kult å vinne etter Dølp (Thomas Dølplads, journ. anm.), som er treneren min på NTG, har blitt «badass'en» de siste fem årene, sier Johnsen.

Annonse

Dobbel 12

Han slo ut Adrian Tøyen i finalen, hvor det beste av tre hopp telte. I semien vant Johnsen mot Christian Nummedal.

– Hvilke triks gjorde du?

– Litt forskjellige triks gjennom dagen, men det beste var vel en dobbel 12 nosemute.

– Hvordan var hoppet?

– Veldig bra, og man fikk en del tid i luften, i tillegg var landingen bratt og fin så man kunne gå langt. Vi slet litt med farten på grunn av været, men det ble bedre utover dagen og alt i alt var det en veldig bra gjennomført konkurranse.

Klar for Island

Johnsen har hatt en aldeles utmerket konkurransesesong så langt i i vinter, men han er langt fra ferdig ennå. Onsdag drar han til Island for å kjøre Iceland Winter Games.

– Formen er veldig bra! Kjører mye ski om dagen, både trening og konkurranser. Resten av sesongen skal jeg kjøre konkurranser i Norge og i utlandet.

Reiser til Island onsdag, etter det blir det Megapark, Norwegian Open, European Open, NM og sikkert noen andre konkurranser hvis det dukker opp. Er også gira på å prøve å få filmet litt og få til noe bra foran kamera, sier årets Badass.

Se film fra konkurransen: