Indianerøksa

Tomahawk kan bety så mangt, men denne gangen er det snakk om skiklær.

Sist oppdatert 21. april 2015 kl 09.03
SKIKLÆR FRA AMERIKA: Parker White er en av de sentrale skikkelsene i amerikanske Tomhawk International. Foto: Thebigpicturemtn
SKIKLÆR FRA AMERIKA: Parker White er en av de sentrale skikkelsene i amerikanske Tomhawk International. Foto: Thebigpicturemtn

Du har kanskje hørt om folk som sier de har tomahawka ned et fjell? Gått kast-i-kast nedover snødekte fjellsider og ufrivillig latt seg herje med av sentrifugalkreftene. I historietimene har du kanskje fått med deg at det finnes ei øks som det heter det samme. Digger du rockemusikk har du mest sannsynlig fått med deg gruppa Tomhawk, og USA har sendt av gårde tomahawk-missiler siden 80-tallet, men nå er det altså snakk om skiklærne.

 

Jimbo Morgan heter mannen som startet Tomahawk International, etter å ha blant annet vært team-sjef for både Electric og Skullcandy i mange år. Før han ble en del av skiindustrien var Morgan en meritert speedskier – fyren har kjørt på ski i 222 km/t! Siden 2010 har han og medeier, og ikke ukjent frikjører, Parker White holdt fast i øksa og tilbyr i dag en full kolleksjon av skiklær og vanlige klær. Morgan mener det ikke bør være noe forskjell på om du skal bruke jakka hans i bakken eller i gata. Eller som han selv sier det:

 

– Comp results are rad but what the fuck does that have to do with fashion?

 

Den frittalende amerikaneren som er født og oppvokst i Squaw Valley i California har klart å bygge opp et ganske så brukbart team. Foruten Parker White har han nå skikjørerne Lukas Stål Madison (LSM), Joffrey Pollet-Villard (JPV), Max Hill og ikke ukjente Shaun Palmer og Ross Powers på brett.

 

Mer informasjon: tomahawkinternational.com

Bleed Black Camo
Bleed Black Camo

Tomahawk International Bleed Black Camo jakke og bukse.

Publisert 21. april 2015 kl 09.03
Sist oppdatert 21. april 2015 kl 09.03
Relaterte artikler
STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim
Film nummer fire av seks er klar

Jostedalsbreen på sitt fineste

Christopher Lange ute med skade

Brakk bekkenet: – 10 av 10 i smerte

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue