TEKST: PETER GLØERSEN

I går snødde det i Trysil og i dag lå frosten på bilrutene i hovedstaden. Vinteren er i anmarsj og nå er det klart at Skistar, med Norges to største skianlegg Hemsedal og Trysil, inngår samarbeid med Oslo Vinterpark. 

Annonse

– Markedet har flatet ut. Den veldige veksten vi hadde midt på 2000-tallet har avtatt. Det går ikke nedover nå, men oppgangen har flatet ut. Vi tror dette samarbeidet vil øke tilveksten. Vi har begge mye muskler og sammen er vi sterkere, sier Helge Bonden, destinasjonssjef i Skistar Trysil.  

I første omgang skal de samarbeide om sesongkortfordeler, markedsføring og events. Det er fremdeles tidlig i prosessen og en helt konkret plan er ikke klar ennå. Det som imidlertid er klart, er at sesongkortholdere vil få tilbud om en gratis dag i de andre anleggene. I tillegg vil de som har sesongkort i Oslo Vinterpark få tilgang til Myskistar, en sosial plattform som fører statistikk på dine skidager. 

Enn så lenge er det ikke snakk om et felles sesongkort for anleggene. 

– Vi starter med det vi kan gjøre raskt, denne sesongen. Vi skal være forsiktige, slike ting er man nødt til å sjekke med konkurransetilsynet, for å se hva som er lov. Det finnes felles sesongkortløsninger for anleggene i Gudbrandsdalen, så det er ikke umulig at vi kommer til å se på dette i fremtiden, sier Bonden. 

Bynære Tryvann og feriebaserte Hemsedal og Trysil ser ikke på hverandre som konkurrenter, og tror samarbeidet vil bære frukter.

– Vi vil ha flere på ski, oftere. Våre konkurrenter er ikke andre skianlegg, det er Playstation, sier Mikael Linnander, administrerende direktør i Oslo Vinterpark.  

– Til slutt, for vi må bare spørre: Da Skistar og Tryvann Skisenter innkalte til pressekonferanse begynte flere å spekulere i oppkjøp…?

– Det har overhodet ikke vært et tema nå, sier Helge Bonden.