Fotonummer!

Torsdag er det lanseringsfest for Fri Flyt-høsten, for i dag kommer høstens første Fri Flyt i butikkene, og nummer 90 er det overdimensjonerte, nydelige fotonummeret!

Sist oppdatert: 15. august 2012 kl 09.41
FOTONUMMER: Slik ser det ut, bladet med verdens feteste bilder. I dag kommer Fri Flyts Fotonummer i butikkene! Foto: Christian Nerdrum
FOTONUMMER: Slik ser det ut, bladet med verdens feteste bilder. I dag kommer Fri Flyts Fotonummer i butikkene! Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 4 minutter

Verdens beste skibilder i et magasin med 13 prosent større format enn vanlig. 33 av sidene er satt av til de aller beste skibildene fra vinteren som gikk, men bladet er ikke bare bilder.

Filmskole

– Vi har uvanlig mye matnyttig info om både foto og video. Det har vært en eksplosjon av antall solgte speilreflekskamaraer som brukes til filming blant våre lesere. Likevel er det lett å se på editene vi blant annet får inn til friflyt.no at de ikke utnytter potensialet til det fulle. Derfor har vi laget en sak rundt dette temaet. Det omhandler alt fra innstillinger til oppgraderingsmuligheter, forteller Fri Flyts fotoredaktør Christian Nerdrum.

Endelig Thovex!

Men det er ikke alt. Vi har snakket med verdens beste og mest komplette frikjører, franskmannen Candide Thovex, vi har vært på båtbasert topptur i Hjørundfjorden og vi presenterer spennende film- og fotoutstyret for 2012-2013.

– I tilegg har vi fått skifotografene Vegard Breie og Matti Bernitz til å vrenge fotosekken og forklare hva som skal til for å få fange de magiske øyeblikkene i fjellet. Vi har også tatt en titt i krystallkula og gjort et forsøk på spå (ski)utstyrstrendene for kommende vinter i fjellet, sier Nerdrum.

Fornøyd fotosjef

– Hvordan har det vært å lage årets Fotonummer?

– Det er alltid gøy å lage fotonummer. For min egen del er film og foto blant de mest inspirerende aspektene ved jobben i Fri Flyt. Da redaksjonen en gang i tiden bestemte seg for å lage disse fotonummerene, tenkte vi det kunne spare oss for litt tid og lette på det gjennomsnittlige arbeidspresset gjennom året. I dag er jeg er jaggu litt usikker på hvilken vei det heller, men det er en god investering og en viktig start på vintersesongen å hanke inn arkivene fra verdens skifotografer.  

– Er du fornøyd med resultatet?

– Vi er fornøyd, ja. Det er mange som setter pris på nettopp denne utgaven. Den skiller seg litt ut fra resten av utgivelsene med et litt annerledes innhold. Foto- og videonerder kan godt kjøpe dette bladet og få mye ut av det.

Favorittbilde på sidene 48 og 49

– Hva er ditt favorittbilde i bladet?

– Hm, det er et vanskelig spørsmål siden jeg liker alle bildene i bladet. Men om jeg skulle hengt ett på veggen hjemme, ville ihvertfall bildet til Grant Gunderson av KC Deane (sidene 48 og 49) vært en god kandidat.

Lanseringsfest på torsdag!

Men det er ikke bare masse fantastiske bilder og flott lesestoff som markerer at Fri Flyt-høsten starter i dag. I morgen er det nemlig lanseringsfest av verdens beste Fotonummer på Turkish Delight i Oslo! Her blir det skibildegalleri og godpris på øl!

Mer om lanseringsfesten finner du her.

Her er litt av det du finner i årets Fri Flyt Fotonummer:

  • 33 gallerisider med de beste skibildene vi klarte å oppdrive. Og det er ikke lite! Forsidebildet fra Stranda viser Janne Tjärnström i en mildt sagt fristende puddersving på Stranda. Fotografen er ingen ringere enn selveste Mattias Fredriksson.

  • Candide Thovex: Vi har (endelig) fått en alvorsprat med mannen som går større enn alle andre og så å si aldri gjør som alle andre.

  • Topptur med båt i Hjørundfjorden: Båten Elisabeth G gir et fantastisk utgangspunkt for toppturer i de vakre fjellene rundt Hjørundfjorden. Se Mattias Fredrikssons nydelige bilder fra turen.

  • Fotostæsjet til proffene: Vegard Breie og Matti Bernitz viser deg hva de pakker i sekken på fotoshoot. Klarer du gjette hvorfor Matti har med seg Libresse på fjellet?

  • Ski- og fototæsj: Litt av det du skal sikle på i både foto- og skibutikkene denne vinteren.

  • Filmskole: Hvordan bli en filmkonge med speilreflekskamera? Vi avslører proffenes hemeligheter!

Fri Flyts Fotonummer har allerede kommet til abonnentene, og fra og med i dag finner du bladet i kiosken. Husk lanseringsfesten torsdag denne uka, og bli abonnent her, da får du bladet før de ikke abonnerende-kompisene dine!

Publisert 15. august 2012 kl 09.41
Sist oppdatert 15. august 2012 kl 09.41
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen