Det er Fri Flyt som har gitt ut boka som er skrevet av Lena Fauske og Øyvind S. Bruland, i samarbeid med Morten Rostrup, Bjørn Myrer Lund og Dan Halvorsen.

På en lettfattelig måte forklarer "Førstehjelp på tur" hvordan du skal unngå ulykker på tur og hva du skal gjøre hvis noen blir skadet eller syke underveis. Konkrete eksempler og instruktive illustrasjoner og fotografier gjør det lettere å yte hjelp inntil den skadde er under behandling av kvalifisert helsepersonell.

Annonse

"Førstehjelp på tur" har en form som gjør at den egner seg svært godt også for de som ikke har medisinske forkunnskaper. I boka lærer du både livreddende førstehjelp og hvordan tiltak ved mindre alvorlige skader gjør at turen likevel kan fortsette.

For de som skal på ekspedisjoner til høye fjell eller eksotiske strøk, har "Førstehjelp på tur" egne kapitler om høyde- og reisemedisin.

Stein P. Aasheim sier følgende om boka: "Dette er intet mindre enn fjellfolkets førstehjelpsbibel. Innholdet bør inngå i basiskunnskapen hos alle aktive fjellsportsutøvere. Oppbevares i topplokket"

Den 190 sider tykke boka koster 249 kroner og er i et format som er lett å ta med seg på tur. Boka er allerede i salg på eksponert.no og på vei ut i bokhandlere i hele landet.