Det blir sirkus på Film Tour

Travelling Circus' episode fra norgesbesøket får premiere på Fri Flyt Film Tour.

Sist oppdatert 22. august 2017 kl 13.00
DA HAN MØTTE EVEN: Andy Parry møter Even Sigstad på Juvass.
DA HAN MØTTE EVEN: Andy Parry møter Even Sigstad på Juvass.

Programmet til årets Film Tour tar form. I forrige uke slapp vi nyheten om at Nikolai Schirmers kortfilm 'Shapes' får premiere på Film Touren; denne uka kan vi fortelle at Travelling Circus episode fra Norge også blir å se.

Ski- og filmteamet bak Circus besøkte Fonna og Juvass, og mange norske kjørere blir å se i filmen. Blant dem Even Sigstad.

– Hvordan var det å ha TC på besøk på Juvass?
– Vi har snakket med Will Wesson og gutta i TC i mange år om at de burde komme til Norge, men det har aldri passet, før vi endelig fikk det til i år. Så ja, det var veldig moro å få dem hit, og spesielt kult at de kom og fikk kjørt norsk sommersnø, både på Fonna og ikke minst Juvass. Sommershred er jo noe av det beste som er!

– For de som ikke kjenner dem – hvem er TC?
– TC er i hovedsak Will Wesson og Andy Parry. De begynte å filme hverandre og kompisene sine, og har alltid hatt fokus på å være kreative og gjøre morsomme sprell, uten at de trenger store parkelementer eller fancy setups. De er mest kjent for å reise rundt i en sliten van, leve et bomseliv og bygge sine egne rails og kjøre ski på alt de finner.

– Har du en TC-episode eller et klipp fra gamle dager du husker spesielt godt?
– Jeg liker de episodene hvor de bygger masse rare setups tidlig på vinteren. Viser at man kommer langt med litt kreativitet og pågangsmot! Som denne her for eksempel:

– Hva tror du vi får se i editen fra Norge?
– Vi får vel se en liten roadtrip fra Oslo til Fonna og så videre til Juvass. Tror de har fått mye forskjellig, alt fra fra drittvær til knall sol og gode forhold. Og mye sprell og mange norske kjørere!

– Hvem fra TC var der og hvem andre var der og kjørte?
– Fra TC var det Will, Andy og Sami Ortleib. Samt filmeren deres Jake. De filmet først på Fonna med Sig og en del andre, før de møtte opp med meg, Robert Ruud, Muggerud, Knut Fineid, Pär Hägglund og egentlig alle andre som var på Juvass og shredda, som PK, Kim, Jesper, Backe, Øystein og mange fler! Blir spennende å se hva de tar med i episoden! sier Sigstad.

Sig Tveit gleder seg også til å se hva TC har laget fra Norge.

– De har sin egen måte å kjøre på, så det var inspirerende å kjøre med de. De kjører veldig ulikt mange i Norge, så det var et friskt pust på Fonna, sier Tveit til Fri Flyt.

– Hvordan vil du beskrive kjøringa?

– Den er veldig leiken, det er ikke så mye om stil, det handler mest om overraskelsemomentet. Kreativitet er det eneste de fokuserer på.

PS. Billettene til Film Tour er i salg fra 1. september. Turnelista ser du her.

Publisert 22. august 2017 kl 13.00
Sist oppdatert 22. august 2017 kl 13.00
annonse
Relaterte artikler
FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen