Med værmeldinga mot seg stakk gjengen på tur likevel, og fant desemberpudder av ypperste merke i den råflotte renna på Trondskjortetind. Bård forteller: 

Ny video fra den nære villmarken!

Annonse

Øksendal 8. desember 2013. Yr.no varsler 12 sekundmeter vind. Og nedbør. Varsom.no varsler  skredfare 3- betydelig. Og når vi, Håkon Johannessen, Kjartan Mjøsund, Yngve Dalquist og meg ankommer Brandstad tidlig om morgenen så har vi faktisk snøstorm fra sør. En gruppe studenter er i ferd med å evakuere Øksendalen og sikter seg heller inn på puddersvinger inne i Storlidalen. En times kjøring unna. Vi er litt i tvil om hva dagen vil bringe, men typisk oss så gjør vi et forsøk likevel på å sette planen vår ut i livet: puddersvinger ned renna på Trondskjortetind.

Første må vi få renna i sikte. Etter 900 høydemeter når vi skaret mellom Saufjellet og Henrikbotnnebba 1100 meter over havet. Herfra ser renna fantastisk ut. Og snøen ser lovende ut. Det er ingen tydelige tegn på at snøen er påvirket av vind inne i renna. Ok, vi ser bruddkanter etter mindre skred på noen flanker ned fra Trondskjortetind. Så vi er ikke helt overbevist. Men inn til foten av renna skal vi. Vinden har løyet. Vi har blå himmel. Og sola setter farge på toppene rundt oss. For en dag dette er i ferd med å bli! Nederst i renna har vinden påvirket snøen noe, men etterhvert som vi kommer oss inn i renna så finner vi upåvirket snø. Vi har kanskje en meter med pudder! Kun i et mindre parti øverst i renna ser vi tendenser til at snøen flaker ut. Men sjiktet er så tynt at det ikke kan utgjøre noe særlig fare. Vi har sol når vi spiser lunsj på toppen og vi har utsikt ned i Eikesdalsvatnet. Vi kan ikke få en bedre vinterdag. Selvdrevet som vi alle er så er det helt stille her oppe. Og, vi har renna helt for oss selv. 500 høydemeter med naturens eget lykkepulver. Kjør!

Filmen (som for øvrig også inneholder noen klipp fra århundrets sesongstart i Oppdal) ser du over, og i galleriet finner du en drøss bilder fra turen.