Merke: Dalbello

Kraftige toppturbindinger som Marker Kingpin og Dynafit Beast har gjort frikjøringsstøvler med tech-maljer til et høyaktuelt produkt. Fram til nå har Dalbello nøyd seg med gåfunksjon på frikjøringsstøvelen Lupo, men nå kommer den med de små metallbeslagene som gjør at den kan kombineres med de letteste turbindingene.

Lupo er basert på klassikeren Krypton og har et tredelt skall med en såkalt flekstunge foran. Tilhengerne av denne måten lage støvler på, skryter av den progressive fleksen. Den er oppgitt til fleks 130, altså på linje med de stiveste frikjøringsstøvlene fra andre merker. Men hvis ikke det er nok, følger det med en ekstra flekstunge som gir deg enda mer motstand 

Lupo T.i. er ingen lettvekter, men italienerne har slanket den sammenlignet med den vanlige utgaven med lettere plast i overskallet. Gåfunksjonen skal også være forbedret. Støvelen er utstyrt med en ny, lett innerstøvel fra kanadiske Intuition, med flekssoner tilpasset dine lange steg i motbakkene. 

Gummisålene under følger normen for alpine turbindinger, du kan altså bruke dem i rammebindinger for topptur som Marker Tour og Fritschi Diamir. Skal du bruke dem i vanlige alpinbindinger, bør du bytte til alpinsåler, som kan kjøpes løst.

LES OGSÅ: Salomons nye tech-utstyr

Fri Flyt spår at kombinasjonen kraftige, kjørerettede støvler og tilsvarende ski, kombinert med lette bindinger, vil slå godt an de neste sesongene. Derfor har vi en test av frikjøringsstøvler med tech-maljer i neste Fri Flyt. Dalbello Lupo T.i. er en av modellene vi tester.

Dalbellom Lupo T.i. lanseres midt i sesongen og skal være i butikkene fra neste uke. Veiledende pris er 6999 kroner. 

LES OGSÅ: Marker Kingpin - spørsmål og svar

LES OGSÅ: Dynafit satser tyngre