Dalbello Lupo for topptur

STÆSJ 2016: Dalbello Lupo T.i. er italienernes nye verktøy for den som vil ha kraftige frikjøringsstøvler i kombinasjon med tech-bindinger.

Sist oppdatert: 4. februar 2015 kl 11.46
KRAFTIG: Dalbello Lupo T.i. er den stiveste støvelen italienerne har utstyrt med tech-maljer. Den testes i kommende utgave av Fri Flyt. Foto: Christian Nerdrum
KRAFTIG: Dalbello Lupo T.i. er den stiveste støvelen italienerne har utstyrt med tech-maljer. Den testes i kommende utgave av Fri Flyt. Foto: Christian Nerdrum

Kraftige toppturbindinger som Marker Kingpin og Dynafit Beast har gjort frikjøringsstøvler med tech-maljer til et høyaktuelt produkt. Fram til nå har Dalbello nøyd seg med gåfunksjon på frikjøringsstøvelen Lupo, men nå kommer den med de små metallbeslagene som gjør at den kan kombineres med de letteste turbindingene.

Lupo er basert på klassikeren Krypton og har et tredelt skall med en såkalt flekstunge foran. Tilhengerne av denne måten lage støvler på, skryter av den progressive fleksen. Den er oppgitt til fleks 130, altså på linje med de stiveste frikjøringsstøvlene fra andre merker. Men hvis ikke det er nok, følger det med en ekstra flekstunge som gir deg enda mer motstand 

Lupo T.i. er ingen lettvekter, men italienerne har slanket den sammenlignet med den vanlige utgaven med lettere plast i overskallet. Gåfunksjonen skal også være forbedret. Støvelen er utstyrt med en ny, lett innerstøvel fra kanadiske Intuition, med flekssoner tilpasset dine lange steg i motbakkene. 

Gummisålene under følger normen for alpine turbindinger, du kan altså bruke dem i rammebindinger for topptur som Marker Tour og Fritschi Diamir. Skal du bruke dem i vanlige alpinbindinger, bør du bytte til alpinsåler, som kan kjøpes løst.

LES OGSÅ: Salomons nye tech-utstyr

Fri Flyt spår at kombinasjonen kraftige, kjørerettede støvler og tilsvarende ski, kombinert med lette bindinger, vil slå godt an de neste sesongene. Derfor har vi en test av frikjøringsstøvler med tech-maljer i neste Fri Flyt. Dalbello Lupo T.i. er en av modellene vi tester.

Dalbellom Lupo T.i. lanseres midt i sesongen og skal være i butikkene fra neste uke. Veiledende pris er 6999 kroner. 

LES OGSÅ: Marker Kingpin - spørsmål og svar

LES OGSÅ: Dynafit satser tyngre

Publisert 4. februar 2015 kl 11.46
Sist oppdatert 4. februar 2015 kl 11.46
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen