Merke: Diverse

Ski: Amplid Antidogma 178. Det er den skia fra Amplid som passer meg best. De har fint og enkelt design, og de er ikke for mjuke for ei hard landing. De er stødige og stabile på hopp, samt at de er lekne nok for rails og andre hinder man måtte komme over. En annen modell fra Amplid jeg også bruker, heter Provoke. Det er en helt symmetrisk ski, som er litt enklere konstruert enn Antidogma. Disse kjører jeg mest rails med, og de er veldig morsomme å kjøre på.

Når det gjelder montering av bindinger foretrekker å kjøre med midtmonterte bindinger som de fleste andre. 

Støvler: Jeg fikk et par Salomon Spk av Mamma og Pappa til bursdagen min for en måned siden, og er veldig fornøyd med de. Før det hadde jeg noen skrøpelige Fulltilts jeg hadde arvet av Øystein Bråten. De var fine da jeg fikk de, men per dags dato er de så ødelagte at det skulle egentlig ikke gå an å kjøre med de! Så et par nye sko var som en ny vår!

Bindinger: Her bruker jeg en binding fra Amplid som heter The Bullock 15. Det er en Tyroliabinding som Amplid har fått laget etter de spesifikasjonene de ønsker, og som navnet sier, så går den til 15. De er robuste og tåler en trøkk.

Jeg kjører alltid med DIN på 14, og det funker veldig bra for meg. 

Jakke: Jakkene jeg bruker er fra Orage. Modellen B-dog pro er fin å ha på kalde dager. Den kan man også ta av ermene på, slik at den blir en vest, noe som er kjekt både for fashion og funksjon. Den er " tall fit" altså er den ekstra lang i forhold til størrelsen, jeg liker ikke ekstremt store klær, så bruker ikke den største størrelsen i jakker med denne fasongen. Også er den vanntett da, men det sier seg vel selv.

På varmere dager bruker jeg en jakke som heter Xavier Pro, den ikke er så tjukk, selv om den både er vind og vanntett. Ellers liker jeg også å kjøre i en god gammaldags bomullsgenser.

Orage har noen veldig fine helt enkle ensfargede hettegensere som heter Taylor. Jeg liker best plagg i enkel design uten for mye krimskrams.

Bukse:  Buksene jeg bruker er også fra Orage. Modellen jeg bruker mest heter Belmont. Den kommer i enkle farger, noe jeg setter pris på. Jeg liker at buksene har litt  "fasong", altså at buksene ikke ser ut som en pose. Det er nettopp det som er bra med denne modellen. Buksene er laget i slitesterkt materiale med en ekstra nylonforsterkning bak på hælen, så den ikke skal ryke så fort. Denne modellen har " innebygd" skolisse som belte, og på de andre modellene som ikke har det, så pleier jeg å feste buksa med en skolisse jeg måtte finne hjemme. 

Hjelm: Jeg har en svart Sweethjelm, den er nøytral og fin.

Goggles: Brillene mine er fra Uvex, og modellen heter Sioux, dette er en ny brille fra Uvex som passer både hjelmen og ansiktet mitt. Optikken er også veldig bra, og man kan skifte deler på brillene slik at man får de fargekombinasjonene man selv ønsker.

Personlig så er jeg ikke så glad i å kjøre med skibriller, særlig ikke på rails, så jeg bruker bare briller i snøvær og sommersol. 

Staver: Jeg bruker staver fra Leki, liker aller best den svarte "jibbemodellen". Tror den har fått nytt navn og heter Blast Black. Jeg synes det er veldig greit med svarte staver som ikke gjør så mye ut av seg. Stavene fra Leki er robuste og tåler det meste uten å knekke. Stavene mine er alltid 90 cm. Da er de lange nok til at jeg kan stake litt, og korte nok til at det ser riktig ut etter dagens normer.

Sekk: Dette er vel ikke så relevant for oss parkkjørere, men jeg har en datasekk fra Amplid som jeg bruker både på reise og i bakken. Den er praktisk med flere rom og flaskeholder. Også har den både mage- og bryststropp slik at den sitter fast når jeg tar backflip!

Hansker: Jeg er storfornøyd med hanskene mine fra Level. Her bruker jeg stort sett to modeller, Suburban og Jocker. Begge modellene finnes i flere design jeg liker, og modellen "Jocker" er virkelig kvalitetshanske av skinn. Skulle det krype under 20 minus, er jeg heller ikke fremmed for å dra frem at par votter fra Level som heter R-team Mitt. Den er utrolig god og varm!

Bendiks utstyrstips: Jeg hater å slå rompa, så jeg kjører med en rompebeskytter! Det er en slags shorts med plastpolstring, og den ser ganske teit ut.  Den har jeg hatt i sikkert fem år nå, og fått mye hate av gutta for den, hehe. Likevel kjører jeg med den hver dag, og selv om jeg skulle droppe hjelmen en dag, så er rompebeskytteren på! Jeg vet ikke om det i det hele tatt selges sånn lenger, men om det er mulig å få tak i, burde du sjekke det ut.

Et annet utstyrstips fra meg er å file ned stålkantene midt under skia FØR man starter å raile. Da blir ikke slitasjen på skia like stor, du vil få mer glede av skia, og skia vil vare lenger. Dette kan være lurt å gjøre hver gang man smører skia, altså å file bort kanten som blir " hengende" midt under skia. Ikke nok med at skia varer lenger, men det vil lugge mindre på rails også. For å gjøre dette bruker du bare en eller annen grov fil du måtte finne hjemme.

Man kommer jo heller ikke utenom at det er lurt å smøre skia en gang i blant. 

Det kan og være lurt å rulle brette opp buksa når du traver rundt på annet enn snø, i alle fall om du vil at buksa skal vare litt. Men husk for all del å ta den ned igjen før du kjører...