Februarsola varmet så godt i Indre Sogn at de mest våryre, solhungrige og/eller hardføre kastet både ullskjorta og skibuksa i sekken på søndagsturen. Da de første nakne overkroppene dukket opp på festen i hotellbaren kvelden før var det ikke like velkomment, men på vei opp til sogningenes nasjonalfjell Togga på Fjellsportfestivalens avslutningsdag var det baris som var bunaden. Det var knapt et vindpust, og skyene holdt seg lengst borte i horisonten.

Pudder i skyggen

Annonse

Etter hvert måtte imidlertid både skall og isolerende mellomlag fiskes opp av sekken. De 800 høydemeterne med nedkjøring foregikk i den nydeligste puddersnø, godt konservert i nordvendte skyggesider.

Etter en regntung festival i 2012 var det duket for full klaff med vær, snø og det meste annet under årets Fjellsportfestival.  Fornøyde festivalsjefer i Bratt Moro kunne melde om at de hadde utstedt 1200 festivalpass av ulik valør.

Det var frikjøringskonkurranse, utforsykling, kinesisk utfor og mye annen moro. Men først og fremst var Fjellsportfestivalen og Sogndal en fenomenal ramme rundt det å kjøre på ski, gå på topptur og treffe gamle og nye venner.

Ny rekord

Folk som har bedre greie på det enn Fri Flyts utsendte sier at det aldri har vært som mange spor fra Blåfjell, Grånipa, Togga, Salen, Frudalshesten og de andre fjellene i Sogndalsdalen. 

Merk av  neste Fjellsportfesival i kalenderen – eller ta turen på egenhånd neste gang det er nysnø og sol i Sogndal!

Friflyt.no kommer tilbake med mer fra Fjellsportfestivalen 2013.